Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζική έξοδος εργαζομένων από το Twitter

Πολλοί αποφάσισαν να μη δεσμευθούν σε σκληροπυρηνική δουλειά πολλών ωρών, όπως ζητούσε ο Ελον Μασκ. Προβλήματα λειτουργίας του δικτύου στις ΗΠΑ. Μαλακώνει τον τόνο του ο δισεκατομμυριούχος.

Μαζική έξοδος εργαζομένων από το Twitter

Ο Έλον Μασκ έδωσε στους υπαλλήλους του Twitter ένα τελεσίγραφο: Είτε να δεσμευτούν στο νέο «σκληροπυρηνικό» εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας είτε να φύγουν. Πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι από ό,τι περίμενε αρνήθηκαν να δεσμευθούν, θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο τη λειτουργία του Twitter, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τόσοι πολλοί υπάλληλοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν, ώστε δημιουργήθηκε σύγχυση σχετικά με το ποιοι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν ακόμα πρόσβαση στην εταιρεία. Το Twitter έκλεισε τα γραφεία του μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με ένα σημείωμα που είδε το Bloomberg. «Συνεχίστε να συμμορφώνεστε με την πολιτική της εταιρείας, αποφεύγοντας να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Τύπο ή αλλού», προστίθεται στο σημείωμα.

Οι χρήστες του Twitter σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν διακοπές λειτουργίας του δικτύου, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης διακοπών Downdetector.com. Την ίδια ώρα, ο Ελον Μασκ δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Twitter λέγοντας ότι η εταιρεία ξεπέρασε το υψηλό όλων των εποχών σε χρήση αργά την Πέμπτη.

 

Ο Μασκ προσπάθησε, τις τελευταίες ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας που είχε δώσει, να πείσει τον κόσμο να παραμείνει. Ο Μασκ, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ήταν αυστηρά κατά της εξ αποστάσεως εργασίας, έστειλε επίσης ένα ακόμη email την Πέμπτη, μαλακώνοντας τον τόνο του.

«Το μόνο που απαιτείται για την έγκριση είναι ο διευθυντής σας να αναλάβει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι κάνετε μια εξαιρετική συνεισφορά», έγραψε, προσθέτοντας ότι το προσωπικό θα πρέπει να έχει αυτοπροσώπως συναντήσεις με τους συναδέλφους τους τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

Δεν ήταν αρκετό. Τα εσωτερικά κανάλια επικοινωνίας του Twitter γέμισαν με υπαλλήλους που έδιναν ένα emoji χαιρετισμού, το οποίο έχει γίνει σύμβολο αποχώρησης από την εταιρεία. Το πρώην προσωπικό δημοσίευσε τον χαιρετισμό δημόσια, μαζί με τα εσωτερικά του μηνύματα στο Slack.

Μερικοί υπάλληλοι που αναχωρούσαν υπέθεσαν ότι επειδή έφυγαν τόσοι πολλοί εργαζόμενοι, το κοινωνικό δίκτυο μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα με την επιδιόρθωση προβλημάτων ή την ενημέρωση συστημάτων κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας του, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το μέλλον του Twitter περιπλέκεται επίσης από μια πιθανή αναθεώρηση εθνικής ασφάλειας της συμφωνίας του Μασκ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, είπαν πηγές νωρίτερα.

Ο Μασκ την Τετάρτη ζήτησε από τους υπαλλήλους να δηλώσουν επίσημα εάν ήταν πρόθυμοι να συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρεία -μια δέσμευση που θα περιλάμβανε «πολλές ώρες εργασίας σε υψηλή ένταση». Οι εργαζόμενοι είχαν περιθώριο έως τις 5 μ.μ. τοπική ώρα Πέμπτης για να συμπληρώσουν μια φόρμα Google.

Η φόρμα περιελάμβανε μόνο μία πιθανή απάντηση: «Ναι». Όποιος δεν αποδέχτηκε το έντυπο εντός της προθεσμίας, ενημερώθηκε ότι αποχωρεί από την εταιρεία με απόλυση και αποδοχές τριών μηνών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v