Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τελεσίγραφο Μασκ στο προσωπικό του Twitter: Σκληροπυρηνική δουλειά ή απόλυση!

Ή θα δεσμευτείτε σε εργασία πολλών ωρών ή θα απολυθείτε με αποζημίωση τριών μηνών, τονίζει ο δισεκατομμυριούχος νέος ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου. Τι γράφει στο email που έστειλε στους εργαζόμενους.

Τελεσίγραφο Μασκ στο προσωπικό του Twitter: Σκληροπυρηνική δουλειά ή απόλυση!

Τελεσίγραφο για το μέλλον τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε ο Έλον Μασκ στο προσωπικό του Twitter, λέγοντάς τους να δεσμευτούν σε μια «εξαιρετικά σκληροπυρηνική» εργασιακή κουλτούρα πολλών ωρών ή να απολυθούν με αποδοχές τριών μηνών.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε ένα email προς το προσωπικό, ο Μασκ είπε στους υπαλλήλους «θα χρειαστεί να είμαστε εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί», για να φτιάξουμε αυτό που ανέφερε ως Twitter 2.0. «Μόνο η εξαιρετική επίδοση θα αποτελεί επιτυχή βαθμό», πρόσθεσε.

Ζητήθηκε επίσης από τους εργαζόμενους να δηλώσουν επίσημα την επιθυμία τους να είναι μέρος του νέου Twitter μέσω ενός συνδέσμου στο email. Όσοι δεν το έχουν κάνει μέχρι τις 5 μ.μ. EST της Πέμπτης (σ.σ. 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος) θα λάβουν αποζημίωση απόλυσης τριών μηνών, σύμφωνα με το email που είδαν οι Financial Times και αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Washington Post.

Το email έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου ο Μασκ απέλυσε περίπου τους μισούς εργαζομένους του Twitter (3.700 άτομα), μετά την εξαγορά του δικτύου έναντι 44 δισ. δολαρίων στα τέλη του περασμένου μήνα. Αυτή την εβδομάδα κι άλλοι υπάλληλοι απολύθηκαν και αποκλείστηκαν από τα συστήματα -κάποιοι αφού εξέφρασαν ανησυχίες ή δημόσια διαφωνία στο Twitter ή μέσω εσωτερικών μηνυμάτων στο Slack, σύμφωνα με τρεις πρώην υπαλλήλους.

Ο Μασκ αποκάλυψε σε ένα tweet την Τρίτη ότι το Twitter Blue, η συνδρομητική προσφορά της πλατφόρμας που επιτρέπει στους χρήστες επί πληρωμή να έχουν πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου ενός μπλε τικ που αποδεικνύει τον επαληθευμένο χρήστη, θα επιστρέψει στις 29 Νοεμβρίου, μετά από δυσλειτουργίες.

Η επαλήθευση του μπλε τικ που προηγείται της εποχής του Μασκ και δεν έχει πληρωθεί, θα «αφαιρεθεί σε λίγους μήνες», πρόσθεσε.

Το email του Μασκ, που στάλθηκε σήμερα Τετάρτη, περιέγραφε ότι το Twitter θα επικεντρωθεί στη μηχανική, δηλώνοντας ότι ήταν «μια εταιρεία λογισμικού και διακομιστών».

«Η σχεδίαση και η διαχείριση προϊόντων θα εξακολουθούν να είναι πολύ σημαντικά και να αναφέρονται σε μένα, αλλά όσοι γράφουν εξαιρετικό κώδικα θα αποτελούν τη μεγαλύτερη πλειοψηφία της ομάδας μας και θα έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή», πρόσθεσε.

Το τελευταίο του email ανέφερε ότι το προσωπικό αναμένεται να εργάζεται εξαιρετικά πολλές ώρες σε υψηλή ένταση, για να πετύχει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σε έναν «ολοένα και πιο ανταγωνιστικό κόσμο».

Κάποιοι εργαζόμενοι δεν ήταν σίγουρο ότι θα μείνουν στο Twitter, ενώ άλλοι ήθελαν να ξεφύγουν από ένα τοξικό περιβάλλον, όπως είπε ένας υπάλληλος που έφυγε πρόσφατα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v