Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA: Ξεθυμαίνει το bear market ράλι

Παρότι οι εισροές στα μετοχικά κεφάλαια παγκοσμίως είναι σε υψηλό οκτώ μηνών, οι στρατηγικοί αναλυτές του αμερικανικού οίκου εμφανίζονται επιφυλακτικοί. Ποιοι είναι οι επερχόμενοι κίνδυνοι.

BofA: Ξεθυμαίνει το bear market ράλι

Ξανά στις μετοχές συρρέουν οι επενδυτές, λόγω ενδείξεων ύφεσης του πληθωρισμού. Ωστόσο, οι στρατηγικοί αναλυτές της Bank of America προειδοποιούν ότι το ράλι θα φρενάρει, λόγω των κινδύνων όσον αφορά τα εταιρικά κέρδη και των επιθετικών τραπεζών.

Οι εισροές σε παγκόσμια μετοχικά κεφάλαια ανήλθαν στο πιο υψηλό των τελευταίων 35 εβδομάδων την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με στοιχεία της BofA, καθώς η αισιοδοξία των επενδυτών ενισχύθηκε.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι επενδυτές διοχέτευσαν 22,9 δισ. δολάρια σε μετοχές και 4,2 δισ. δολάρια σε ομόλογα, ενημέρωσε η τράπεζα.

Η ανάκαμψη των ροών ακολούθησε τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας, που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, προκαλώντας ράλι στις παγκόσμιες μετοχές και στα ομόλογα. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η επιβράδυνση του πληθωρισμού θα επιτρέψει στη Fed να επιβραδύνει τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αξιωματούχοι της Fed έχουν δώσει σήμα για περισσότερα περιθώρια αύξησης των επιτοκίων, πριν δουν μια σημαντική επιβράδυνση στις τιμές καταναλωτή. Οι αναλυτές στρατηγικής της BofA με επικεφαλής τον Michael Hartnett δήλωσαν ότι προβλέπουν μια αλλαγή πολιτικής μόνο τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και ότι η αναμονή οποιασδήποτε χαλάρωσης πριν από τότε θα ήταν «μεγάλο λάθος».

Ελλείψει αλλαγής στην προσέγγιση της κατεύθυνσης της Fed βραχυπρόθεσμα, «αρκετό μέρος του bear market ράλι βρίσκεται πλέον πίσω μας», αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας σε σημείωμα της 17ης Νοεμβρίου.

Η αστάθεια της αγοράς έχει ηρεμήσει μετά τις άγριες διακυμάνσεις νωρίτερα φέτος. Ο S&P 500 Index έχει πλέον πραγματοποιήσει πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις χωρίς μεταβολή πάνω από 1% υψηλότερα ή χαμηλότερα για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο και οι traders αναμένουν ότι οι διακυμάνσεις θα μειωθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες.

Οι προοπτικές είναι και πάλι πιο αδύναμες για το επόμενο έτος, καθώς οι αναλυτές της αγοράς, συμπεριλαμβανομένου του Michael Wilson της Morgan Stanley, προειδοποιούν για ασθενέστερα εταιρικά κέρδη, τα οποία τροφοδοτούν περισσότερες απώλειες στις μετοχές πριν από μια ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο. Η ομάδα της Bank of America είπε επίσης ότι τα εταιρικά κέρδη θα παραμείνουν υπό πίεση ακόμη και αν ο πληθωρισμός υποχωρεί. Συνιστούν τη διατήρηση ομολόγων το πρώτο εξάμηνο του 2023, με τις μετοχές να γίνονται πιο ελκυστικές τους τελευταίους έξι μήνες του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v