Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μποϊκοτάζ ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο Twitter του Μασκ

Το χάος που έφερε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο νέος ιδιοκτήτης του ενεργοποιεί τα διεθνή ανακλαστικά. Σκέψεις να απενεργοποιηθεί ακόμη και ο επίσημος λογαριασμός του καγκελαρίου Σολτς. Aποσύρθηκε η Αudi.

Μποϊκοτάζ ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο Twitter του Μασκ

Mε «αυξανόμενη ανησυχία» παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Twitter η Γερμανία, επανεξετάζοντας την παρουσία της στην πλατφόρμα και μην αποκλείοντας ακόμη και να απενεργοποιηθεί ο επίσημος λογαριασμός της καγκελαρίας, που χρησιμοποιεί ο Όλαφ Σολτς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ, στο πλαίσιο τακτικής συνέντευξης τύπου, είπε ότι το κλείσιμο του λογαριασμού @Bundeskanzler του Σολτς «μπορεί να είναι ένα βήμα, αλλά δεν θα είναι απαραίτητα και η τελική απόφαση».

«Πρέπει να παρατηρήσουμε τις πολύ δυναμικές εξελίξεις στην πλατφόρμα και μετά να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Χεμπεστράιτ, που διατηρεί και τον δικό του επίσημο λογαριασμό @RegSprecher.

Αλλά και η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Νάντια Καλβίνο δήλωσε ότι υπό ορισμένες συνθήκες θα μπορούσε να εγκαταλειφθεί η πλατφόρμα. «Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το Twitter, αλλά, αν τελικά δεν παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στην πληροφορία, θα καλύψουν το κενό άλλες πλατφόρμες», είπε σε δημοσιογράφους στη Μαδρίτη.

Το Twitter ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κλείνει προσωρινά τα γραφεία του, αφού ο Έλον Μασκ απηύθυνε τελεσίγραφο στους υπαλλήλους του ή να παραμείνουν στην εταιρεία και να «δουλεύουν υπερεντατικά για πολλές ώρες» ή να αποχωρήσουν με αποζημίωση τριών μισθών.

Ο Μασκ απέλυσε το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας μόλις την εξαγόρασε και ανέλαβε τη διεύθυνσή της, πριν χρειαστεί να ζητήσει από ορισμένους να επιστρέψουν, καθώς προέκυψαν ανησυχίες για τη βιωσιμότητά της.

Ο ομοσπονδιακός επίτροπος της Γερμανίας για την προστασία των δεδομένων και την ελευθερία της πληροφορίας διέγραψε ήδη τον λογαριασμό του (@BfDI_info) στο Twitter.

Αναφέρθηκε σε «αδιαφανείς εξελίξεις» που απορρέουν από την εξαγορά Μασκ δηλώνοντας ότι θα προτιμήσει την υπηρεσία micro-blogging Mastodon, μεταδίδει το Bloomberg.

Οι ανησυχίες σχετικά με το Twitter ωθούν τους χρήστες να εξερευνήσουν άλλες υπηρεσίες, όπως το γερμανικό κοινωνικό δίκτυο Mastodon, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ, αρμόδια για θέματα τεχνολογίας και ανταγωνισμού, σε συνέντευξη τύπου στη Μαδρίτη.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ψηφίζει Mastodon

Στο ταχέως αναπτυσσόμενο εναλλακτικό κοινωνικό δίκτυο Mastodon έχει δημιουργήσει λογαριασμούς και η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, εν μέσω ερωτημάτων και αμφιβολιών για το μέλλον του Twitter υπό τον Έλον Μασκ.

«Το Mastodon είναι μια ελκυστική πλατφόρμα που θα θέλαμε να δοκιμάσουμε», ανέφερε η εταιρεία, ανακοινώνοντας τη δημιουργία των @VWGroup και @Cariad_Tech.

Η Volkswagen συγκαταλέγεται σε μια σειρά από μεγάλες μάρκες αυτοκινήτων που διέκοψαν τη διαφήμιση στο Twitter μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Μασκ. Ενώ η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία διατηρεί αρκετούς λογαριασμούς στο Twitter, τις τελευταίες ημέρες διανέμει λιγότερο περιεχόμενο, ενώ η Audi, που ανήκει στον όμιλο VW, σταμάτησε εντελώς τις αναρτήσεις.

Η πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα Mastodon, που ανήκει σε γερμανική μη κερδοσκοπική οργάνωση, έχει σημειώσει ικανή αύξηση εγγραφών από τότε που ο Μασκ ανέλαβε το Twitter.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v