Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής Twitter Γαλλίας

«Τελείωσε. Υπερηφάνεια, τιμή και αποστολή ολοκληρώθηκαν», έγραψε στο tweet του ο επικεφαλής του κοινωνικού δικτύου στο Παρίσι. Κι άλλες απολύσεις εξετάζει ο Ελον Μασκ, από σήμερα κιόλας.

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής Twitter Γαλλίας

Με ένα tweet ανακοίνωσε την αποχώρησή του ο επικεφαλής του Twitter της Γαλλίας την Κυριακή, ενόψει των πρόσθετων απολύσεων στην πλατφόρμα, που έρχονται ακόμη και σήμερα Δευτέρα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Damien Viel, ο οποίος επιβεβαίωσε την αποχώρησή του σε ξεχωριστό μήνυμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, βρισκόταν στη θέση του για περίπου επτά χρόνια. Οι εργαζόμενοι στο γραφείο του Παρισιού, το οποίο είχε λιγότερους από 50 υπαλλήλους πριν αναλάβει ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ τον περασμένο μήνα, επικεντρώνονται στις σχέσεις με τους διαφημιστές.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει ήδη μειώσει στο μισό το εργατικό δυναμικό του Twitter με τις σαρωτικές περικοπές θέσεων εργασίας που περιλάμβαναν μεγάλο μέρος της διοίκησης της εταιρείας, εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσθετων απολύσεων που θα ξεκινήσουν από σήμερα. Πιθανότατα θα επικεντρωθούν στην πλευρά των πωλήσεων και των συνεργασιών της επιχείρησης, είπαν πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα.

«Τελείωσε. Υπερηφάνεια, τιμή και αποστολή ολοκληρώθηκαν», έγραψε ο Viel στο Twitter.

Ο Viel αρνήθηκε να σχολιάσει τις συνθήκες της αποχώρησής του ή πόσοι υπάλληλοι του Twitter παραμένουν στο Παρίσι.

Την περασμένη εβδομάδα, ο οίκος μόδας Balenciaga με έδρα το Παρίσι ενώθηκε με άλλες επώνυμες εταιρείες εγκαταλείποντας το Twitter, διαγράφοντας τον λογαριασμό του μετά την απόκτηση της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τον Μασκ και την ανατροπή των κανόνων περιεχομένου. Κι άλλες εταιρείες έχουν σταματήσει τη διαφήμιση στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων των General Motors, Volkswagen, Pfizer και General Mills.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v