Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΝΑΤΟ: Κράτος τρομοκράτης η Ρωσία

Τα έθνη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να καταστήσουν τους Ρώσους ηγέτες υπεύθυνους για εγκλήματα πολέμου, υποστήριξε η Συνέλευση. Ζητά και ειδικό δικαστήριο.

Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΝΑΤΟ: Κράτος τρομοκράτης η Ρωσία

Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να σταθούν σταθερά ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα και να ενισχύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία, δήλωσαν βουλευτές από όλη τη Συμμαχία χθες αφού προηγουμένως άκουσαν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ ενέκρινε μια σειρά ψηφισμάτων που καλούσαν τους 30 Συμμάχους του ΝΑΤΟ να εντείνουν την υποστήριξη της αντίστασης της Ουκρανίας και να υποστηρίξουν την ένταξη της χώρας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Οι συμμαχικές κυβερνήσεις πρέπει «να αυξήσουν τη στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική υποστήριξη προς την Ουκρανία, μεταξύ άλλων με την επιτάχυνση των παραδόσεων των όπλων που χρειάζεται η Ουκρανία για να προστατευθεί», ανέφερε η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, η Συνέλευση προέτρεψε τους Συμμάχους «να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι το ρωσικό κράτος υπό το σημερινό καθεστώς είναι τρομοκρατικό». Ανέφερε ότι τα έθνη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να καταστήσουν τους Ρώσους ηγέτες υπεύθυνους για εγκλήματα πολέμου, και μεταξύ άλλων να εργαστούν για τη σύσταση ενός ειδικού διεθνούς δικαστηρίου για την επίθεση κατά της Ουκρανίας.

«Μέσα από τον γενναίο και εμπνευσμένο αγώνα τους, οι Ουκρανοί επιδεικνύουν καθημερινά τη δύναμη του να είσαι στην σωστή πλευρά έναντι της ισχύος και της ελευθερίας έναντι του φόβου», δήλωσε ο Τζέραλντ Ε. Κόνολι, απερχόμενος πρόεδρος της Συνέλευσης.

«Κάθε μέρα, οι Ουκρανοί αγωνίζονται για τις δημοκρατικές τους αξίες και για το δημοκρατικό τους μέλλον. Πρέπει να σταθούμε δίπλα τους. πρέπει να τους υποστηρίξουμε όσο καιρό χρειαστεί για να επικρατήσουν. Και θα επικρατήσουμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v