Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικηγόρος FTX: Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Ο Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ διοικούσε την FTX σαν προσωπικό του φέουδο, δήλωσε ο δικηγόρος της εταιρείας σε πτωχευτικό δικαστήριο των ΗΠΑ. Αιχμές για κλοπή περιουσιακών στοιχείων.

Δικηγόρος FTX: Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Ένα σημαντικό μέρος των περιουσιακών στοιχείων της FTX «έχει κλαπεί ή λείπει», δήλωσε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την εταιρεία σε πτωχευτικό δικαστήριο των ΗΠΑ την Τρίτη.

«Είμαστε πιθανώς μάρτυρες μιας από τις πιο αιφνίδιες και δύσκολες εταιρικές χρεοκοπίες στην ιστορία της εταιρικής Αμερικής» τόνισε ο Τζέιμς Μπρόμλεϊ της Sullivan & Cromwell.

Η κατάρευση της αυτοκρατορίας του Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ στις 11 Νοεμβρίου ήταν «άνευ προηγουμένου», πρόσθεσε ο Μπρόμλεϊ.

Μόλις ο Μπάνκμαν Φράιντ παρέδωσε τον έλεγχο της εταιρείας, όλοι συνειδητοποίησαν για πρώτη φορά ότι «ο βασιλι΄ς είναι γυμνός», είπε ο Μπρόμλεϊ στο δικαστήριο, λέγοντας ότι ο 30χρονος δισεκατομμυριούχος διοικούσε την FTX σαν προσωπικό φέουδο με μεγάλα ποσά να δαπανώνται για την αγορά πολυτελών κατοικιών στις Μπαχάμες.

Η προστασία και η ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων είναι πλέον ένας από τους κύριους στόχους στην FTX, πέρα από τη διαφάνεια και την έρευνα, δήλωσε ο Μπρόμλεϊ στην ακρόαση. Η μεγιστοποίηση της αξίας είναι επίσης κλειδί για τη διαδικασία, είτε πρόκειται για πώληση είτε για αναδιοργάνωση επιχειρήσεων, και η FTX πιθανότατα θα ζητήσει άδεια να πουλήσει ορισμένα περιουσιακά στοιχεία «αρκετά γρήγορα», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v