Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα €51,5 δισ. το κόστος διάσωσης της γερμανικής Uniper

Επιπλέον 25 δισ. θα χρειαστεί η προβληματική επιχείρηση ενέργειας για να καλύψει μελλοντικές απώλειες από τη διακοπή εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου. Είναι το μεγαλύτερο εταιρικό θύμα της κρίσης.

Στα €51,5 δισ. το κόστος διάσωσης της γερμανικής Uniper

Ακόμη 25 δισ. ευρώ θα χρειαστεί να χορηγήσει το Βερολίνο στην προβληματική εταιρεία εισαγωγής φυσικού αερίου Uniper, όπως είπε η ίδια, για να καλύψει τις μελλοντικές απώλειες που θα υποστεί μετά τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η τροποποιημένη συμφωνία διάσωσης αντικατοπτρίζει την ακύρωση της ειδικής εισφοράς φυσικού αερίου, που αρχικά είχε σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις γερμανικές εταιρείες εισαγωγής φυσικού αερίου να αντέξουν το κόστος.

Το update της συμφωνίας διάσωσης, που έκλεισε τον Σεπτέμβριο, ανεβάζει το κόστος κρατικοποίησης και διάσωσης της Uniper σε έως και $53 δισ. ή 51,5 δισ. ευρώ ($1 = 0,9697 ευρώ), συμπεριλαμβανομένων των ενέσεων μετοχικού κεφαλαίου, των πιστωτικών γραμμών και του κόστους εξαγοράς της μητρικής Uniper, Fortum.

Η μεγαλύτερη επιχείρηση εισαγωγής φυσικού αερίου της Γερμανίας, η Uniper, υπήρξε το μεγαλύτερο εταιρικό θύμα της ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης μέχρι στιγμής, αφού η Ρωσία, ο κύριος προμηθευτής της, διέκοψε τις ροές φυσικού αερίου νωρίτερα φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v