Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η χρεοκοπημένη BlockFi μηνύει τον Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ

H BlockFi διεκδικεί μερίδιο του Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ στη Robinhood, το οποίο είχε οριστεί ως ενέχυρο σε περίπτωση αθέτησης πληρωμής.

Η χρεοκοπημένη BlockFi μηνύει τον Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ

Η πλατφόρμα δανεισμού κρυπτονομισμάτων BlockFi μηνύει την Emergent Fidelity Technologies, την εταιρεία του πανταχόθεν βαλλόμενου ιδρυτή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ, για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποίησε τις μετοχές της στην επενδυτική εφαρμογή Robinhood.

Eπικαλούμενοι δανειακά έγγραφα, οι Financial Times αναφέρουν ότι η BlockFi διεκδικεί τις μετοχές της Emergent Fidelity Technologies στη Robinhood, διότι είχαν οριστεί ως ενέχυρο σε περίπτωση αθέτησης πληρωμής.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η BlockFi και η Emergent Fidelity Technologies κατέληξαν σε συμφωνία στις 9 Νοεμβρίου για την εγγύηση πληρωμής με ενέχυρο μετοχικό μερίδιο. 

H Εmergent Fidelity Technologies έχει μερίδιο 7,42% στη Robinhood.

H BlockFi ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι υπέβαλε αίτημα για προστασία από τους πιστωτές μαζί με οκτώ από τις θυγατρικές της. Είχε προηγουμένως παγώσει τις αναλήψεις από την πλατφόρμα της και είχε αναγνωρίσει ότι έχει «σημαντική έκθεση» στο FTX.

Περισσότερο από μία εβδομάδα νωρίτερα το FTX του Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ είχε ζητήσει υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού δικαίου των ΗΠΑ.

Τον Ιούλιο, το FTX είχε υπογράψει συμφωνία με την BlockFi για πιστωτική γραμμή 400 εκατ. δολαρίων και option αγοράς έναντι 240 εκατ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v