Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Τριπλασιάστηκε στα €9,7 δισ. το κόστος των FSRU

Εκτός προϋπολογισμού έχει βγει το σχέδιο της Γερμανίας για τους νέους πλωτούς σταθμούς LNG (FSRU), που θα βοηθήσουν στην αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου.

Γερμανία: Τριπλασιάστηκε στα €9,7 δισ. το κόστος των FSRU

Ο λογαριασμός για τους νέους πλωτούς τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι ανέμενε η Γερμανία, με το κόστος πλέον να είναι περισσότερο από τρεις φορές υψηλότερο από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Οι εγκαταστάσεις εκτιμάται ότι θα κοστίσουν 9,7 δισ. ευρώ για την περίοδο από το 2022 -όταν πρόκειται να ξεκινήσουν οι πρώτες μονάδες- έως το 2038, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας Μπεάτε Μπάρον σε τακτική κυβερνητική συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο την Παρασκευή.

«Αυτά τα κόστη θα αντισταθμιστούν στη συνέχεια με τα έσοδα από τα τέλη επαναεριοποίησης, τα οποία φυσικά θα αρχίσουν να ρέουν μόνο όταν τεθούν σε λειτουργία», είπε. «Φυσικά δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον και φυσικά θα μπορούσαν να αλλάξουν», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Bloomberg.

To κόστος των τερματικών σταθμών, στους οποίους επενδύει η Γερμανία για να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο, ήταν ήδη υπερδιπλάσιο από τα 3 δισ. ευρώ που προέβλεπε ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος, σύμφωνα με εκτιμήσεις που έδωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ πριν από λιγότερο από τρεις εβδομάδες.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ναυλώσει πέντε πλωτούς τερματικούς σταθμούς LNG, με δύο να αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία αυτό τον χειμώνα.

Ωστόσο, τα σχέδια για έναρξη εισαγωγών στις αρχές αυτού του μήνα κινδυνεύουν ήδη να εκτροχιαστούν από τις καιρικές συνθήκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v