Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέβη και αυτό: Ο Ελον Μασκ κάνει γκάλοπ για το αν πρέπει να φύγει από CEO του Twitter

Ζητά από τους χρήστες να αποφασίσουν αν πρέπει να παραιτηθεί. Πώς πάει η ψηφοφορία. Πότε λήγει η διορία. Αλμα 5% για τη μετοχή της Tesla.

Συνέβη και αυτό: Ο Ελον Μασκ κάνει γκάλοπ για το αν πρέπει να φύγει από CEO του Twitter

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος δέχεται πυρά για τις πρόσφατες αλλαγές πολιτικής στο Twitter, ζητά από τους χρήστες να ψηφίσουν εάν πρέπει να παραιτηθεί από επικεφαλής του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter και διευθύνων σύμβουλος της Tesla θα τηρήσει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, όπως δεσμεύτηκε σε tweet την Κυριακή.

Με 9 ώρες να απομένουν και 7,4 εκατομμύρια ψήφους, το 57% των ερωτηθέντων χρηστών είπε «ναι». Τρία από τα κορυφαία trends στις ΗΠΑ αφορούν την ίδια την πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένων των «ΨΗΦΙΣΕ ΝΑΙ» και «CEO του Twitter».

H ανάρτησή του έγινε αργά το βράδυ της Πέμπτης, αφού έκοψε από το δίκτυο δημοσιογράφους, τους πιο αφοσιωμένους και ενεργούς συνεργάτες του Twitter. Η εταιρεία έκανε ban σε ορισμένους δημοσιογράφους από μεγάλες εκδόσεις όπως η Washington Post και το CNN, ισχυριζόμενη ότι αποκάλυπταν την τοποθεσία του. Ο Μασκ υποστήριξε ότι οι διαγραφές αφορούσαν άτομα που είχαν ενημερώσει δημοσίως την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν σε πραγματικό χρόνο, περιγράφοντας τις πληροφορίες ως «συντεταγμένες δολοφονίας». Στη συνέχεια ωστόσο επανέφερε κάποια από αυτά τα accounts.

Η κίνηση προκάλεσε καταδίκη από φορείς όπως η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και ακόμη και τα Ηνωμένα Έθνη, που την χαρακτήρισαν «επικίνδυνο προηγούμενο».

Εκτινάσσεται η μετοχή της Tesla

Αλμα κάνουν οι μετοχές της Tesla εν αναμονή της πιθανής αποχώρησης του Ελον Μασκ από το Twitter, την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης που του αποσπά την προσοχή από τη λειτουργία της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων εδώ και μήνες.

H μετοχή της Tesla καταγράφει άνοδο έως και 5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street. Οι μετοχές έχουν υποχωρήσει 58% από τότε που ο Μασκ αποκάλυψε στις αρχές Απριλίου ότι είχε μερίδιο στο Twitter, έναντι πτώσης 15% του δείκτη S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v