Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΕ πιέζει για επιστροφή στις αντικαταστάσιμες μπαταρίες smartphones

Ριζικές αλλαγές στην παραγωγή των μπαταριών με στόχο την εξάλειψη των ηλεκτρικών αποβλήτων και την προώθηση μιας πιο βιώσιμης ατζέντας, εξετάζει η Ένωση. Πώς θα επηρεαστούν οι καταναλωτές.

Η ΕΕ πιέζει για επιστροφή στις αντικαταστάσιμες μπαταρίες smartphones

Tο ενδεχόμενο να αναγκάσει τις εταιρείες παραγωγής κινητών τηλεφώνων να επιστρέψουν στις αντικαταστάσιμες μπαταρίες στα smartphones εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οπως σημειώνει το Reuters η ΕΕ πιέζει για ριζικές αλλαγές στην παραγωγή των μπαταριών με στόχο των περιορισμό των ηλεκτρικών σκουπιδιών και την προώθηση μιας πιο βιώσιμης ατζέντας. Αυτές εστιάζουν στην αναδίαρθρρωση της παραγωγής, με την Ένωση να επιδιώκει τουλάχιστον το 16% του κοβαλτίου, το 85% του μολύβδου, το 6% του λιθίου και το 6% του νικελίου να προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά.

Σήμερα, οι μπαταρίες των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων δεν μπορούν να να αντικατασταθούν από τους χρήστες. Έτσι εάν η μπαταρία αρχίσει να δείχνει σημάδια παλαίωσης, η καταστροφής (γρήγορη εκφόρτιση, αργή φόρτιση, πρήξιμο), η μόνη σας επιλογή είναι να πάει το smartphone σας στο πλησιέστερο κέντρο σερβις.

Ωστόσο αυτό αποτελεί ταλαιπωρία και σημαντικό κόστος για πολλούς καταναλωτές, οι οποίοι επιλέγουν τελικά να αγοράσουν μια καινούρια συσκευή, εντείνοντας έτσι το πρόβλημα των ηλεκτρικών αποβλήτων, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v