Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακόρεστη η όρεξη Γερμανών συνταξιούχων για ακίνητα στην Ελλάδα

Αυξημένη η ζήτηση για ακίνητα στη χώρα μας, αρκετά ανεβασμένη και στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Τύπου. Οι πιο περιζήτητες περιοχές. Σύγκριση με άλλες χώρες. Τι προσέχουν οι ενδιαφερόμενοι στις επιλογές τους.

Ακόρεστη η όρεξη Γερμανών συνταξιούχων για ακίνητα στην Ελλάδα

Η Berliner Morgenpost αναφέρεται στην αυξημένη ζήτηση ακινήτων στην Ελλάδα κυρίως από Γερμανούς συνταξιούχους και γράφει:

«Η αυξανόμενη ζήτηση οφείλεται και στον κορωνοϊό. ‘Μετά την εμπειρία της πανδημίας περισσότεροι από ποτέ αναζητούν πλέον την ασφάλεια του δικού τους εξοχικού ακινήτου’, εξηγεί ο Ελληνογερμανός μεσίτης Γκέοργκ Πέτρας, ο οποίος γεννήθηκε στη Στουτγάρδη».

Στην Πάρο, τη Ρόδο, την Πάτμο, τη Μύκονο και την Τήνο, οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά 70% με 80 % σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αναφέρει ο μεσίτης. Σύμφωνα με τον Πέτρα, οι τιμές στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι πιο προσιτές σε σύγκριση με άλλους μεσογειακούς προορισμούς, όπως είναι η Ισπανία και η νότια Γαλλία.

Μάλιστα «οι περιοχές που είναι εύκολα προσβάσιμες όλο το χρόνο είναι περιζήτητες», λέει ο Κρίστιαν Σάιρερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Real Estate Service στο Άουγκσμπουργκ, που ειδικεύεται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Σάιρερ, οι πιο περιζήτητες περιοχές είναι η Πελοπόννησος, η νότια Κρήτη και η Λευκάδα που φημίζεται για τις παραλίες της και συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με μια γέφυρα».

Τέλος το δημοσίευμα καταλήγει με την επισήμανση ότι σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμο οι ξένοι αγοραστές να συμβουλεύονται προηγουμένως έναν δικηγόρο της εμπιστοσύνης τους.

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v