Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουλάρει ρωσικό ντίζελ η Ευρώπη πριν το... απαγορεύσει

Μεγάλες ποσότητες καυσίμων προετοιμάζεται να διοχετεύσει στις διεθνείς αγορές η Μόσχα πριν τεθεί σε ισχύ στις αρχές Φεβρουαρίου το ευρωπαϊκό εμπάργκο.

Φουλάρει ρωσικό ντίζελ η Ευρώπη πριν το... απαγορεύσει

Οι ρωσικές εξαγωγές ντίζελ μέσω θαλάσσης πρόκειται να εκτιναχθούν τον Ιανουάριο, καθώς η χώρα αγωνίζεται να βγάλει φορτία στην αγορά πριν ξεκινήσει το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Φεβρουάριο.

Οι αποστολές καυσίμων από τα βασικά λιμάνια της Ρωσίας στη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που προέρχονται από τη Λευκορωσία, αναμένεται να αυξηθούν σε 2,68 εκατομμύρια τόνους τον Ιανουάριο, 8% πάνω από τις προγραμματισμένες ροές του Δεκεμβρίου. Θα είναι η μεγαλύτερη ποσότητα τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαγορεύσει τις περισσότερες εισαγωγές ρωσικών προϊόντων πετρελαίου δια θαλάσσης από τις 5 Φεβρουαρίου. Το μπλοκ, το οποίο έχει διαρθρωτικά έλλειψη ντίζελ, έχει προετοιμαστεί για τη διακοπή, εισάγοντας φορτία από τη Ρωσία, που εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος εξωτερικός προμηθευτής της, καθώς και από την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνουν μόνο εξαγωγές ντίζελ που παραδίδεται στα λιμάνια της χώρας μέσω αγωγών. Μερικοί πρόσθετοι, μικρότεροι όγκοι μπορούν επίσης να αποσταλούν σιδηροδρομικώς.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v