Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ζεστός χειμώνας μειώνει τον κίνδυνο για ενεργειακή κρίση

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για θερμοκρασίες πάνω από το φυσιολογικό στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ οι ΗΠΑ αναμένουν καλύτερο καιρό μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Ο ζεστός χειμώνας μειώνει τον κίνδυνο για ενεργειακή κρίση

Η πιο θερμή από την αναμενόμενη έναρξη του χειμώνα σε πολλά μέρη του κόσμου αμβλύνει τους φόβους για μια κρίση φυσικού αερίου που είχε προβλεφθεί ότι θα προκαλέσει διακοπές και θα αυξήσει την πίεση στους λογαριασμούς ρεύματος.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, oι προβλέψεις κάνουν λόγο για θερμοκρασίες πάνω από το φυσιολογικό για την εποχή στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ οι ΗΠΑ αναμένουν καλύτερο καιρό μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Θα είναι πολύ πιο ζεστά σε μεγάλο μέρος της Κίνας -του μεγαλύτερου εισαγωγέα φυσικού αερίου στον κόσμο- τις επόμενες 10 μέρες ενώ και στο Τόκιο μπορεί να υπάρξει μια απότομη άνοδος γύρω στα μέσα Ιανουαρίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου πέφτουν κατακόρυφα λόγω της μειωμένης κατανάλωσης και των ασθενέστερων προοπτικών. Το ευρωπαϊκό αέριο τη Δευτέρα άγγιξε για λίγο το χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Στις σημερινές διαπραγματεύσεις υποχωρεί 3,5%, στα 74 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v