Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκάνδαλο FTX: Αθώος δηλώνει ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ

O 30χρονος πρώην δισεκατομμυριούχος είναι αντιμέτωπος με οκτώ κατηγορίες για τη χρεοκοπία του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Σκάνδαλο FTX: Αθώος δηλώνει ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

O Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ δήλωσε αθώος σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη για οκτώ κατηγορίες που σχετίζονται με την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX και του hedge fund Alameda. 

Kατηγορείται από την Εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης ότι διέπραξε απάτη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Υπεξαίρεσε κεφάλαια από τις καταθέσεις των πελατών του, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια, αγορές ακινήτων, πολιτικές δωρεές και να ενισχύσει το hedge fund του ομίλου, την Alameda Research. Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ισχυρίζονται ότι λείπουν πάνω από 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο 30χρονος πρώην δισεκατομμυριούχος είχε αφεθεί ελεύθερος νωρίτερα τον Δεκέμβριο με μια τεράστια εγγύηση μετά την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο στις ΗΠΑ.

Το πακέτο εγγύησης περιλαμβάνει μια προσωπική εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων που εξασφαλίζεται από το σπίτι των γονιών του στην Καλιφόρνια, το οποίο ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Νίκολας Ρος είπε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα προδικαστικά ομόλογα στην ιστορία των ΗΠΑ. Οι όροι αποφυλάκισης απαιτούν να μείνει μαζί τους και να υποβληθεί σε ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Δεν καταβλήθηκαν εκ των προτέρων χρήματα, παρά μόνο οι γονείς του Μπάνκμαν-Φριντ έβαλαν ως εγγύηση το σπίτι τους. Ο κατηγορούμενος υποχρεούται να πληρώσει το ποσό που ορίστηκε, μόνο εάν δεν εμφανιστεί στο δικαστήριο ή δεν συμμορφωθεί με τους όρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v