Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 9,2% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Δεκέμβρη

Ο πληθωρισμός στη χώρα μας ήταν 7,6% τον Δεκέμβρη, σύμφωνα με τη Eurostat. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ήταν 7,2%. Τα χαμηλότερα ποσοστά σε Ισπανία, Λουξεμβούργο και Γαλλία.

Στο 9,2% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Δεκέμβρη

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ ήταν 9,2% τον Δεκέμβριο του 2022, από 10,1% τον Νοέμβριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 5,0%. Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 10,4% τον Δεκέμβριο, από 11,1% τον Νοέμβριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 5,3%. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύθηκαν από τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιβεβαιώνουν την πρώτη εκτίμησή της.

Σύμφωνα με τη Eurostat, ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρα μας ήταν 7,6% τον Δεκέμβρη. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ήταν 7,2%.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ισπανία (5,5%), στο Λουξεμβούργο (6,2%) και στη Γαλλία (6,7%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (25,0%), τη Λετονία (20,7%) και τη Λιθουανία (20,0%).

Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε είκοσι δύο κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε δύο και αυξήθηκε σε τρία.

Τον Δεκέμβριο, η μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+2,88 ποσοστιαίες μονάδες) ενώ ακολούθησε η ενέργεια (+2,79 ποσοστιαίες μονάδες) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+1,70 ποσοστιαίες μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v