Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα από την «προκλητική» Ελλάδα

Συμβούλιο Εθνικής Aσφάλειας: «Οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας φέρνουν αύξηση της έντασης». Για Σουηδία-Φινλανδία: «Έγκλημα μίσους οι εκδηλώσεις αντι-ισλαμικού ρατσισμού που στοχεύουν τις ιερές αξίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων».

Τουρκία: Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα από την «προκλητική» Ελλάδα

Μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Συγκρότημα υπό την προεδρία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δημοσιεύτηκε σχετική ανακοίνωση που κάνει αναφορά στις «προκλητικές» ενέργειες της Ελλάδας, τονίζοντας με έμφαση ότι «δεν θα γίνει ανεκτό κανένα τετελεσμένο που στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Σχετικά με τη Σουηδία και τη Φινλανδία υπογραμμίζεται πως «τα κράτη που θέλουν να ενταχθούν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με τον νόμο και το πνεύμα της συμμαχίας και είναι απαραίτητο να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το μνημόνιο κατανόησης για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων με συγκεκριμένα βήματα».

Επίσης, στο κείμενο καταδικάζονται έντονα «οι αποτρόπαιες επιθέσεις που αποτελούν εκδήλωση αντι-ισλαμικού ρατσισμού και στοχεύουν τις ιερές αξίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων». Επίσης, αναφέρεται ότι όσοι ενθαρρύνουν και προστατεύουν ενέργειες που υπονομεύουν αξίες όπως η ελευθερία της θρησκείας, της συνείδησης και της σκέψης είναι συνένοχοι σε εγκλήματα μίσους.

Τέλος, σχετικά με το εσωτερικό μέτωπο και τον αγώνα κατά τον τρομοκρατικών οργανώσεων, τονίζεται ότι υπάρχει βούληση και αποφασιστικότητα, αν χρειαστεί, να γίνουν περαιτέρω ενέργειες κατά τρομοκρατικών οργανώσεων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v