Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα μεγαλύτερη κέρδη της δεκαετίας για τη Unicredit το 2022

H τράπεζα ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2,46 δισ. ευρώ το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, υπερδιπλάσια από τη μέση πρόβλεψη για 1,10 δισ. ευρώ από αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπησή της.

Τα μεγαλύτερη κέρδη της δεκαετίας για τη Unicredit το 2022

Η UniCredit δεσμεύτηκε την Τρίτη να επιστρέψει 5,25 δισ. ευρώ στους επενδυτές με βάση τα αποτελέσματα του 2022, αυξάνοντας περαιτέρω έναν από τους πιο φιλόδοξους στόχους πληρωμών μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών, αφού σημείωσε τα καλύτερα κέρδη της σε πάνω από μια δεκαετία.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η τράπεζα ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2,46 δισ. ευρώ το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο, υπερδιπλάσια από τη μέση πρόβλεψη για 1,10 δισ. ευρώ από αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της τράπεζας.

Για όλο το 2022 ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 5,2 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 47,7%.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι πρόθυμες να ανταμείψουν τους μετόχους μετά από χρόνια υποαπόδοσης, καθώς το τέλος του πειράματος της περιοχής με τα αρνητικά επιτόκια προκαλεί μεγάλα κέρδη στα έσοδα από δανεισμό. Ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δηλώσει ότι θέλει οι εταιρείες να ακολουθούν προσεκτική προσέγγιση όταν επιστρέφουν ορισμένα από αυτά τα απροσδόκητα κέρδη, τα στελέχη μέχρι στιγμής είναι βέβαια ότι θα μπορέσουν να προχωρήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v