Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση Ερντογάν στην αντιπολίτευση μέσω... Αιγαίου

Καταλόγισε στην αντιπολιτευτική συμμαχία ότι «δηλώνει πως θα παραιτηθεί από τις προσπάθειες προστασίας των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και έτσι στέλνει χαιρετίσματα στην Ελλάδα».

Επίθεση Ερντογάν στην αντιπολίτευση μέσω... Αιγαίου

Πυρά κατά της συμμαχίας των «έξι» της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, με το βλέμμα στην προσεχή κάλπη των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών, εξαπέλυσε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αναφορές και στην Ελλάδα, ενώ επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας για ένταξη της Φινλανδίας και όχι της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Στο τελευταίο πεδίο, σε ανάλογες δηλώσεις προέβη και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος, παράλληλα, επανέφερε τη γνωστή ρητορική της Τουρκίας για «παραβιάσεις» των συνθηκών από την Αθήνα και αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Οπως μεταδίδει η Καθημερινή, αναφερόμενος στην προχθεσινή παρουσίαση των θέσεων των «έξι» σχετικά με την εξωτερική πολιτική, ο Τούρκος πρόεδρος καταλόγισε στην αντιπολιτευτική συμμαχία ότι «δηλώνει πως θα παραιτηθεί από τις προσπάθειες προστασίας των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και έτσι στέλνει χαιρετίσματα στην Ελλάδα».

Επιπλέον, επιτέθηκε στους αντιπάλους του και για την υπόθεση των F-35. «Λένε πως θα επιστρέψουν στο πρόγραμμα των F-35, το οποίο όμως έχει όρους υποχωρήσεων από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ουσιαστικά χαιρετίζουν όσους συστηματικά είναι εχθροί της Τουρκίας».

Στις ίδιες δηλώσεις, ο Ερντογάν επανέλαβε και την αρνητική θέση της Άγκυρας για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για την επέκταση του ΝΑΤΟ. Σουηδία, μην προσπαθείς άδικα! Όσο εσύ επιτρέπεις να καίνε το ιερό βιβλίο μου, το Κοράνι, να το σκίζουν και να συμβαίνει αυτό υπό την προστασία σου, εμείς δεν θα λέμε “ναι” σε ένταξη στο ΝΑΤΟ. Στο θέμα της Φινλανδίας, η άποψη μας είναι θετική αλλά για Σουηδία είναι αρνητική. Να το ξέρετε», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v