Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απειλές Ερντογάν για «απαντήσεις» σε νομικό επίπεδο και στο πεδίο

«Η Ελλάδα συνεχίζει την εχθρική προπαγάνδα, αυξάνει την ένταση με παραβιάσεις εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Τουρκίας, συνεχίζει τη στρατικοποίηση των νησιών», υποστηρίζει.

Απειλές Ερντογάν για «απαντήσεις» σε νομικό επίπεδο και στο πεδίο

Επανέλαβε για μια ακόμη φορά την εμπρηστική ρητορική του κατά της Ελλάδας ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα συνεχίζει την εχθρική προπαγάνδα, αυξάνει την ένταση με παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Τουρκίας, συνεχίζει την στρατικοποίηση των νησιών σε παραβίαση των συνθηκών, οπότε εμείς τι περιμένετε να κάνουμε αν χρειαστεί; Οι πύραυλοι μας μπορεί να φτάσουν τα 500 χιλιόμετρα.

(…) Έχουμε την αμυντική μας βιομηχανία, και θα δώσουμε απαντήσεις με τα μη επανδρωμένα σκάφη μας. Αν συνεχίσουν τις παραβιάσεις θα λάβουν απάντηση και σε νομικό επίπεδο και στο πεδίο. Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στις επιθετικές ενέργειες» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διπλωματικές πηγές: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα

Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν, απαντούν διπλωματικές πηγές. Υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις Διεθνείς Συνθήκες.

Στον παραλογισμό έχουμε απαντήσει επανειλημμένως με ψυχραιμία και με νομικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα . Η Άγκυρα οφείλει να συνειδητοποιήσει πως το "ανερχόμενο προφίλ" της σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο δεν έχει θετικό πρόσημο. Είναι το "ανερχόμενο προφίλ" μιας χώρας που ακολουθεί και εφαρμόζει αναθεωρητική πολιτική, απειλεί με πόλεμο , αμφισβητεί κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου , εκβιάζει και δημιουργεί ρήγματα σε συμμαχίες που ανήκει, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια ειρήνη.

Απορρίπτουμε στο σύνολο τους τα ανυπόστατα και έωλα τουρκικά επιχειρήματα όπως το έχουμε κάνει και μέσω των επιστολών μας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v