Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυνατές πωλήσεις για την Amazon αλλά φρέναρε το cloud

Εσοδα 142,2 δισ. δολαρίων είχε ο γίγαντας του λιανεμπόριου συνολικά το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Τα κέρδη ωστόσο ήταν μόλις 3 σεντς ανά μετοχή. Κατρακυλά 5% η μετοχή.

Δυνατές πωλήσεις για την Amazon αλλά φρέναρε το cloud

Η Amazon σημείωσε υψηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις για την εορταστική περίοδο αγορών του 2022, αλλά οι μετοχές υποχώρησαν στις μετασυνεδριακές συναλλαγές λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης για το τμήμα cloud, Amazon Web Services (AWS).

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, συνολικά, οι καθαρές πωλήσεις για τον όμιλο ηλεκτρονικού εμπορίου ήταν 142,2 δισ. δολάρια το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, αυξημένες κατά 9% από το αντίστοιχο διάστημα του 2021 και υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα κέρδη ήταν 3 σεντς ανά μετοχή.

Οι ισχυρές πωλήσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έδωσαν ελπίδες ότι η επιχείρηση λιανικής της Amazon μπορεί να ανακάμψει.

Ωστόσο, τα λειτουργικά έσοδα για την AWS, τη μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη κερδών της, μειώθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η αύξηση των πωλήσεων υποχώρησε στο 20%, σε σύγκριση με 40% έναν χρόνο πριν.

Η Amazon.com ανακοίνωσε επίσης ότι τα λειτουργικά της κέρδη θα μπορούσαν να μειωθούν στο μηδέν το τρέχον τρίμηνο, καθώς οι εξοικονομήσεις από απολύσεις δεν αντισταθμίζουν τον οικονομικό αντίκτυπο που έχουν οι καταναλωτές και οι πελάτες cloud οι οποίοι λόγω πληθωρισμού περιορίζουν τις δαπάνες.

Η μετοχή της βουτάει 5% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v