Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη φορά από τον Ιούνιο ανάπτυξη για τις επιχειρήσεις της ευρωζώνης

Ο δείκτης ΡΜΙ της S&P Global σκαρφάλωσε σε υψηλό επτά μηνών και τις 50,3 μονάδες τον περασμένο μήνα από 49,3 τον Δεκέμβριο, λίγο υψηλότερα από την προκαταρκτική ένδειξη για 50,2.

Πρώτη φορά από τον Ιούνιο ανάπτυξη για τις επιχειρήσεις της ευρωζώνης

Σε ανάπτυξη πέρασε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο, σύμφωνα με έρευνα που υποδηλώνει ότι η οικονομία του μπλοκ μπορεί να ξεφύγει και πάλι από μια συρρίκνωση αυτό το τρίμηνο και ότι η ανάκαμψη μπορεί να επιταχυνθεί.

Οπως θυμίζει το Reuters, το τελευταίο τρίμηνο του 2022 η ευρωζώνη σημείωσε ανάπτυξη, καταφέρνοντας να αποφύγει την ύφεση, καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε κατά 0,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat την Τρίτη, ξεπερνώντας τις προσδοκίες δημοσκόπησης του Reuters για πτώση 0,1%.

Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων αγορών (ΡΜΙ) της S&P Global, ο οποίος περιλαμβάνει και τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες και θεωρείται καλός δείκτης της συνολικής οικονομικής υγείας, σκαρφάλωσε σε υψηλό επτά μηνών και τις 50,3 μονάδες τον περασμένο μήνα από 49,3 τον Δεκέμβριο, λίγο υψηλότερα από την προκαταρκτική ένδειξη για 50,2. Ο Ιανουάριος ήταν ο πρώτος μήνας από τον Ιούνιο με τον δείκτη πάνω από το όριο των 50, σημείο που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο PMI στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε κατά 0,5 μονάδες από τον Δεκέμβριο του 2022, φτάνοντας στις 48,5 τον Ιανουάριο, παραμένοντας σε περιοχή συρρίκνωσης για έκτο διαδοχικό μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v