Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BMW: Επενδύει €800 εκατ. σε εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στο Μεξικό

Δημιουργεί 1.000 νέες θέσεις εργασίας και θέτει υψηλούς «ηλεκτρικούς» στόχους, κοντράροντας την Tesla. Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες κινήσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

BMW: Επενδύει €800 εκατ. σε εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στο Μεξικό

Η BMW θα επενδύσει 800 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στο εργοστάσιό της στο San Luis Potosí του Μεξικού, ως μέρος της ευρύτερης προσπάθειας να ενισχύσει το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της.

Πάνω από το ήμισυ της επένδυσης θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης, δήλωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, επιβεβαιώνοντας σχετική ανακοίνωση του Μεξικανού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ τον Ιανουάριο. Bάσει του σχεδίου θα δημιουργηθούν περίπου 1.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2027.

Το εργοστάσιο στο Μεξικό θα παράγει ηλεκτρικά οχήματα βασισμένα στο «Neue Klasse» της BMW, με στόχο να ανταγωνιστεί την Tesla, που συνεχίζει να κυριαρχεί στις παγκόσμιες πωλήσεις EV. Η BMW επιδιώκει να μειώσει το κόστος της κυψέλης στο μισό και να αυξήσει την αυτονομία και την ταχύτητα κατά 30% σε σύγκριση με τα τρέχοντα μοντέλα, μεταδίδει το Bloomberg.

Τα πρώτα μοντέλα θα παραχθούν μέχρι το τέλος του 2025 στο εργοστάσιο της BMW στο Debrecen της Ουγγαρίας, όπου πρόσφατα η αυτοκινητοβιομηχανία διπλασίασε τις επενδύσεις της, στα 2 δισ. ευρώ.

Τον Οκτώβριο, η BMW δήλωσε ότι θα επενδύσει 1,7 δισ. δολάρια στον κατασκευαστικό της κόμβο στη Νότια Καρολίνα για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων για την αγορά των ΗΠΑ. Η εταιρεία φιλοδοξεί έως το 2030 -ή και νωρίτερα- τουλάχιστον οι μισές πωλήσεις της να αφορούν ηλεκτρικά οχήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v