Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσεκούρι σε 6.650 θέσεις εργασίας από την Dell

Μετά από μια έκρηξη στις πωλήσεις υπολογιστών στην εποχή της πανδημίας, η εταιρεία και άλλοι κατασκευαστές έχουν δει τη ζήτηση να κατηφορίζει.

Τσεκούρι σε 6.650 θέσεις εργασίας από την Dell

Η Dell Technologies, αντιμέτωπη με την κατακόρυφη πτώση της ζήτησης για προσωπικούς υπολογιστές, θα κόψει περίπου 6.650 θέσεις εργασίας και θα γίνει έτσι ακόμη μία εταιρεία τεχνολογίας που ανακοινώνει ότι θα απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία βιώνει συνθήκες αγοράς που «συνεχίζουν να διαβρώνονται με ένα αβέβαιο μέλλον», έγραψε ο Co-Chief Operating Officer Jeff Clarke, σε ένα σημείωμα που είδε το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Οι μειώσεις ανέρχονται σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της Dell, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Μετά από μια έκρηξη στις πωλήσεις υπολογιστών στην εποχή της πανδημίας, η Dell και άλλοι κατασκευαστές έχουν δει τη ζήτηση να κατηφορίζει. Η εταιρεία αναλύσεων του κλάδου IDC είπε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι οι αποστολές προσωπικών υπολογιστών μειώθηκαν απότομα το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Μεταξύ των μεγάλων εταιρειών, η Dell σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση -37% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με την IDC. Το 55% των εσόδων της Dell προέρχεται από τους υπολογιστές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v