Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδο ρεκόρ τα ενοίκια στην Ισπανία

Τα ενοίκια στη Βαρκελώνη αυξήθηκαν τον Ιανουάριο κατά 25% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ στη Μαδρίτη ενισχύθηκαν κατά 12% στη Μαδρίτη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η ιστοσελίδα Idealista.

Σε επίπεδο ρεκόρ τα ενοίκια στην Ισπανία

Τα ενοίκια στην Ισπανία έχουν εκτιναχθεί σε επίπεδα ρεκόρ, κυρίως λόγω της ανόδου των τιμών στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Τα ενοίκια στη Βαρκελώνη αυξήθηκαν τον Ιανουάριο κατά 25% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ στη Μαδρίτη ενισχύθηκαν κατά 12%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η ιστοσελίδα Idealista.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αυξανόμενη ζήτηση οδήγησε τα ενοίκια σε ολόκληρη την Ισπανία στα 11,6 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο κατά μέσο όρο, το υψηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισε η καταγραφή των στοιχείων το 2006.

Το αυξανόμενο κόστος ενοικίασης είναι αποτέλεσμα των υψηλότερων επιτοκίων.

Η ιδιοκατοίκηση είναι η συνήθης επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους στην Ισπανία, αλλά το αυξημένο κόστος χρηματοδότησης ωθεί τους κατοίκους περισσότερο προς την ενοικίαση, όπου η προσφορά είναι, ωστόσο, περιορισμένη.

Η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη ήταν οι δύο πιο ακριβές πόλεις.

Η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο στη Βαρκελώνη εκτινάχθηκε στο επίπεδο ρεκόρ των 19,8 ευρώ, ενώ η Μαδρίτη ανέβηκε στα 16,5 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Idealista.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v