Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτύπημα στις πωλήσεις μπίρας από τις υψηλές τιμές βλέπει η Carlsberg

Ενώ η μπίρα «ιστορικά ήταν μια ανθεκτική κατηγορία καταναλωτών», οι μεγάλες αυξήσεις τιμών και γενικά ο υψηλός πληθωρισμός θα χτυπήσουν τις πωλήσεις, ειδικά στην Ευρώπη, προειδοποίησε ο δανέζικος όμιλος.

Χτύπημα στις πωλήσεις μπίρας από τις υψηλές τιμές βλέπει η Carlsberg

Η Carlsberg προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις μπίρας φέτος θα δεχθούν χτύπημα από τις υψηλότερες τιμές και ότι η κερδοφορία της τρίτης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο θα μπορούσε να μειωθεί.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο δανέζικος όμιλος προειδοποίησε ότι ενώ η μπίρα «ιστορικά ήταν μια ανθεκτική κατηγορία καταναλωτών», οι μεγάλες αυξήσεις τιμών και γενικά ο υψηλός πληθωρισμός θα χτυπήσουν τις πωλήσεις, ειδικά στην Ευρώπη. Τα λειτουργικά κέρδη της φέτος θα μπορούσαν να μειωθούν έως και 5% ή να αυξηθούν έως και 5%, πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος Cees 't Hart είπε ότι το 2023 «θα είναι ακόμη μια χρονιά προκλήσεων, αλλά η στρατηγική, οργανωτική και οικονομική υγεία της εταιρείας μας είναι ισχυρή».

Η Carlsberg πουλάει τις ρωσικές δραστηριότητές της μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία και ελπίζει να βρει αγοραστή πριν από το καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v