Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ακάρ δεν πάει Βρυξέλλες στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Πρόκειται για άμεση αντίδραση μετά τις δηλώσεις της ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Αν. Μπέρμποκ, η οποία κάλεσε Τουρκία-Ουγγαρία να ανοίξουν δρόμο για ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία. Ακυρώνεται η συνάντηση με Παναγιωτόπουλο.

Ο Ακάρ δεν πάει Βρυξέλλες στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ακύρωσε την παρουσία στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, και ως εκ τούτου ακυρώνεται και η συνάντηση με τον Ελληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο στις Βρυξέλλες.

Η απόφαση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας ήταν άμεση, έπειτα από δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία κάλεσε Τουρκία και Ουγγαρία να ανοίξουν τον δρόμο για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Σήμερα λοιπόν συνεδριάζει η ομάδα Επαφής για την Ουκρανία και αυτό που σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είναι ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος για ειρήνη.

Ερωτηθείς σχετικά με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας και το μπλόκο που βάζει η Τουρκία, ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πεπεισμένος ότι θα γίνει η ένταξη, η πλήρης ένταξη των δύο χωρών στην Συμμαχία και τόνισε ότι περιμένει από την Τουρκία σύντομα να επικυρώσει ουσιαστικά το πρωτόκολλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν από τους πρώτους, ο οποίος απηύθυνε συλλυπητήριο μήνυμα στον Τούρκο ομολογό του Χουλουσί Ακάρ για τον καταστροφικό σεισμό, δηλώνοντας αλληλεγγύη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v