Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε Ελλάδα και Τουρκία ο Άντονι Μπλίνκεν

Επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ από αύριο έως τις 22 Φεβρουαρίου. Θα βρεθεί, μεταξύ άλλων, και στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, στα σεισμόπληκτα Άδανα. Στην Αθήνα θα συναντηθεί με Μητσοτάκη, Τσίπρα και Δένδια.

Σε Ελλάδα και Τουρκία ο Άντονι Μπλίνκεν

Σε Γερμανία, Ελλαδα και Τουρκία θα βρεθεί από τις 16 ως τις 22 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. 

Αφού παρευρεθεί στις εργασίες της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή ως την Κυριακή, στη συνέχεια θα μεταβεί στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, στα Άδανα της Τουρκίας, προκειμένου να επιθεωρήσει τις προσπάθειες αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση στις 19 Φεβρουαρίου «για να δει από κοντά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να βοηθήσουν τις τουρκικές αρχές προκειμένου να ανταποκριθούν στις καταστροφές που προκλήθηκαν από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου» σε Τουρκία και Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Νεντ Πράις.

Στην Ελλάδα, ο Μπλίνκεν θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της χώρας, τον υπουργό Εξωτερικών και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, είπε ο Πράις. Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Αμερικανός ΥΕΞ θα ξεκινήσει τον τέταρτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v