Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρεοκοπία FTX: Αντιμέτωπος με νέες διώξεις ο Σαμ-Μπάνκμαν Φριντ

Ο 30χρονος πρώην δισεκατομμυριούχος αντιμετωπίζει τώρα συνολικά 12 ποινικές διώξεις, μεταξύ των οποίων τέσσερις για απάτη και οκτώ για συνωμοσία.

Χρεοκοπία FTX: Αντιμέτωπος με νέες διώξεις ο Σαμ-Μπάνκμαν Φριντ

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Νέες ποινικές διώξεις κατά του Σαμ-Μπάνκμαν Φριντ ασκήθηκαν την Πέμπτη, με τις αρχές να κατηγορούν τον ιδρυτή του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX ότι συνωμότησε για να κάνει περισσότερες από 300 παράνομες πολιτικές δωρεές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μπάνκμαν Φριντ αντιμετωπίζει τώρα συνολικά 12 ποινικές διώξεις, μεταξύ των οποίων τέσσερις για απάτη και οκτώ για συνωμοσία.

Το νέο κατηγορητήριο εντείνει την πίεση στον 30χρονο πρώην δισεκατομμυριούχο, ο οποίος έχει ήδη δει δύο από τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας του να παραδέχονται την ενοχή τους. 

Εν τω μεταξύ, προσπαθεί να πείσει τις δικαστικές αρχές ότι πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με εγγύηση.

Εκπρόσωπος του Μπάνκμαν Φριντ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο κατηγορούμενος συνωμότησε με δύο άλλα πρώην στελέχη της FTX για να δωρίσουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να επηρεάσουν βουλευτές να εγκρίνουν νομοθεσία ευνοϊκή για την εταιρεία.

Οι δωρεές ήταν παράνομες επειδή έγιναν μέσω «αχυράνθρωπων» ή με εταιρικά κεφάλαια, επιτρέποντας συχνά στον Μπάνκμαν-Φριντ να αποφύγει τα όρια συνεισφορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v