Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Open AI παρουσίασε τη νέα έκδοση του ChatGPT

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το αναβαθμισμένο μοντέλο του δημοφιλούς «νοήμονος» chatbot είναι πιο δημιουργικό, λιγότερο πιθανό να κάνει σφάλματα και λιγότερο προκατειλημμένο από τον προκάτοχό του.

Η Open AI παρουσίασε τη νέα έκδοση του ChatGPT

Το GPT-4 παρουσίασε η Open AI, την αναβαθμισμένη εκδοχή της εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης που ισχυρίζεται ότι έχει επιδόσεις εφάμιλλες με αυτές των ανθρώπων σε πολλές ακαδημαϊκές και επαγγελματικές εξετάσεις.

Το νέο μοντέλο, στο οποίο μπορεί να αποκτήσει κανείς πρόσβαση έναντι 20 δολαρίων μέσω της συνδρομητικής έκδοσης του ChatGPT, θα μπορεί να δέχεται δεδομένα τόσο σε μορφή κειμένου όσο και βίντεο. 

Σύμφωνα με την Open AΙ, το νέο μοντέλο είναι πιο δημιουργικό, λιγότερο πιθανό να κάνει σφάλματα και λιγότερο προκατειλημμένο από τον προκάτοχό του. Μπορεί να χειρίζεται μεγαλύτερο όγκο δεδομένων και να επεξεργάζεται περισσότερες από 20.000 λέξεις ταυτόχρονα.

Όπως μεταδίδει η Guardian, η OpenAI ισχυρίζεται ότι το GPT-4 έχει διορθώσει ή βελτιώσει πολλές από τις αδυναμίες που είχαν παρατηρηθεί στην προηγούμενη έκδοση του συστήματός του.

Ως «μεγάλο γλωσσικό μοντέλο», το GPT-4 εκπαιδεύεται σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων που έχουν αντληθεί  από το διαδίκτυο και προσπαθεί να προσφέρει απαντήσεις σε προτάσεις και ερωτήσεις. Αυτό μπορεί να σημαίνει, ωστόσο, ότι επινοεί πληροφορίες όταν δεν γνωρίζει την ακριβή απάντηση ή ότι παρέχει ενοχλητικές ή προσβλητικές απαντήσεις όταν του δίνονται λάθος υποδείξεις.

Στηριζόμενη σε συνομιλίες που είχαν οι χρήστες με το ChatGPT, η OpenAI υποστηρίζει ότι κατάφερε να βελτιώσει – αλλά όχι να εξαλείψει – αυτές τις αδυναμίες στο GPT-4.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v