Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ηθικό» fund από τον Καναδά εξαγοράζει το Pornhub

Η... Ethical Capital Partners αποκτά τη MindGeek, μητρική εταιρεία μεταξύ άλλων και του ιστότοπου «ψυχαγωγίας ενηλίκων» με τη 12η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο. Οι σκιές του παρελθόντος και οι νέοι επενδυτές.

«Ηθικό» fund από τον Καναδά εξαγοράζει το Pornhub

Η εταιρεία που κατέχει την πλατφόρμα πορνογραφικών βίντεο Pornhub εξαγοράζεται από μια νέα εταιρεία private equity με έδρα την Οτάβα του Καναδά.

Η Ethical Capital Partners συμφώνησε να αγοράσει τη MindGeek, ιδιοκτήτρια πολλών πλατφορμών και στούντιο πορνογραφικού υλικού, αλλά οι επιμέρους όροι δεν αποκαλύφθηκαν, γράφει το Bloomberg.

H MindGeek στιγματίστηκε από διαμάχες πριν από τρία χρόνια εξαιτίας ισχυρισμών ότι εμφανίστηκαν στις πλατφόρμες του βίντεο ανήλικων γυναικών, με αποτέλεσμα η Visa και η Mastercard να διακόψουν τη συνεργασία τους, το καναδικό κοινοβούλιο να ξεκινήσει έρευνα και η εταιρεία να αναζητήσει αγοραστή. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό πρότεινε δρακόντεια κατά της πλατφόρμας, που όμως δεν υλοποιήθηκαν.

Η Ethical Capital ιδρύθηκε πέρυσι και δηλώνει ότι επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις τεχνολογίας με «νομική και κανονιστική πολυπλοκότητα που υπόκεινται στη διαφάνεια και τη λογοδοσία». Αυτή είναι η πρώτη της συναλλαγή. Επικεφαλής είναι ο Rocco Meliambro, επιχειρηματίας στον τομέα της κάνναβης, και ο δικηγόρος-ποινικολόγος Fady Mansour. Εταίρος εμφανίζεται και ο Derek Ogden, απόστρατος αξιωματικός της Βασιλικής Καναδικής Έφιππης Αστυνομίας.

«Η βιομηχανία ψυχαγωγίας ενηλίκων θα υπόκειται πάντα σε ισχυρό νομικό και ρυθμιστικό έλεγχο», δήλωσε ο Ogden. «Οι πρώτες αξιολογήσεις μας δείχνουν ότι η MindGeek λειτουργεί νόμιμα και υπεύθυνα».

Η Ethical Capital δεν έχει αποκαλύψει τους επενδυτές της, αλλά επιβεβαίωσε ότι δεν περιλαμβάνονται οι Bernd Bergmair, Feras Antoon και David Tassillo, πρώην ιδιοκτήτες της MindGeek, οι οποίοι δεν θα συμμετέχουν πλέον στην εταιρεία.

Αν και έχει την έδρα της στο Λουξεμβούργο, η MindGeek έχει τις περισσότερες δραστηριότητές της στο Μόντρεαλ. Το Pornhub κατατάχθηκε ως ο 12ος ιστότοπος με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης επισκεψιμότητας Similarweb.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v