Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Suisse: Μέτοχοι ετοιμάζουν δικαστικές προσφυγές

Εκπρόσωποι των συνταξιοδοτικών ταμείων που εκπροσωπούν ποσοστά της τάξης του 5% σε UBS-Credit Suisse τάσσονται κατά των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης.

Credit Suisse: Μέτοχοι ετοιμάζουν δικαστικές προσφυγές

Ελβετοί επενδυτές έχουν αποδοκιμάσει την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS, λέγοντας ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο νομικής δράσης για τα έκτακτα μέτρα, που πρακτικά σημαίνουν ότι οι μέτοχοι δεν είχαν δικαίωμα ψήφου για τη συναλλαγή, μεταδίδει το Bloomberg.

Το Ethos Foundation, το οποίο μιλά εκ μέρους των συνταξιοδοτικών ταμείων και άλλων θεσμικών επενδυτών που κατέχουν έως και 5% και των δύο τραπεζών, σημείωσε ότι η εξαγορά είναι «τεράστια σπατάλη για τους μετόχους και την ελβετική οικονομία συνολικά».

Η ελβετική κυβέρνηση εισήγαγε μέτρα για να παρακάμψει τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης σχετικά με τις ψήφους των μετόχων για να ολοκληρωθεί η συμφωνία πριν ανοίξει η αγορά το πρωί της Δευτέρας.

«Όλες οι επιλογές θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των νομικών, για να καθοριστούν οι ευθύνες αυτής της καταστροφής», επεσήμανε το Ethos σε δήλωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v