Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βέλγιο: Οι διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων θα προειδοποιούν για ρίσκα

Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων θα είναι υποχρεωμένες από τις 17 Μαΐου να προειδοποιούν τους επενδυτές ότι «η μόνη εγγύηση στα κρυπτονομίσματα είναι το ρίσκο».

Βέλγιο: Οι διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων θα προειδοποιούν για ρίσκα

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Oι ρυθμιστικές αρχές του Βελγίου απαιτούν από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά ψηφιακών νομισμάτων να προσθέσουν μια αυστηρή δήλωση αποποίησης ευθύνης στις διαφημίσεις τους: «Η μόνη εγγύηση στα κρυπτονομίσματα είναι το ρίσκο».

Η Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Αγορών (FMSA) θα ζητήσει επίσης από τις εταιρείες να προσδιορίσουν τα ρίσκα και θα τους απαγορεύεται να υπόσχονται μελλοντικές αποδόσεις.

«Δεν υπάρχει ακόμη νομικό πλαίσιο που να διέπει αυτά τα προϊόντα και δεν έχουν υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία στον "πραγματικό" κόσμο» ανέφερε η υπηρεσία σε ανάρτηση στον ιστότοπό της. «Συχνά υπόκεινται σε έντονες διακυμάνσεις τιμών και είναι ευάλωτα σε απάτες» τονίζεται.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, oι εταιρείες κρυπτονομισμάτων θα πρέπει επίσης να υποβάλουν τις διαφημίσεις τους στην αρχή τουλάχιστον 10 ημέρες νωρίτερα για έλεγχο. Οι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ από τις 17 Μαΐου.

«Χάρη στον νέο κανονισμό, η FSMA θα μπορεί να ελέγχει εάν οι διαφημίσεις για ψηφιακά νομίσματα είναι ακριβείς και όχι παραπλανητικές και εάν οι διαφημίσεις περιέχουν τις υποχρεωτικές προειδοποιήσεις κινδύνου», δήλωσε ο Ζαν Πολ Σερβέ, πρόεδρος της FSMA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v