Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπούλαρντ: Βλέπει νέες αυξήσεις επιτοκίων από Fed

Τα επιτόκια της Fed πρέπει να αυξηθoύν στο 5,50%-5,75% εκτιμά ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.

Μπούλαρντ: Βλέπει νέες αυξήσεις επιτοκίων από Fed

Η Fed πιθανότατα θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια υψηλότερα από το αναμενόμενο, καθώς η «ταχεία» αντίδραση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ μετριάζει τις πιέσεις στον τραπεζικό τομέα, ενώ η οικονομία και ο πληθωρισμός παραμένουν ισχυρότεροι από το αναμενόμενο, δήλωσε την Παρασκευή ο αξιωματούχος της Fed, Τζέιμς Μπούλαρντ. 

Ο Μπούλαρντ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι πλέον εκτιμά ότι τα επιτόκια της Fed πρέπει να αυξηθoύν στο 5,50%-5,75% ώς το τέλος του 2023, μολονότι οι 10 από τους 18 συναδέλφους του στην κεντρική τράπεζα προέβλεπαν ότι τα επιτόκια θα φτάσουν στο επίπεδο του 5,00% με 5,25%.

Όπως μεταδίδει του Reuters, ο Μπούλαρντ υποστήριξε ότι αύξησε την πρόβλεψή του για τα επιτόκια «μετά τα θετικά στοιχεία για την οικονομία και με την υπόθεση ότι οι πιέσεις στις τράπεζες θα υποχωρήσουν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Υπογράμμισε ότι εναπόκειται στον πρόεδρο της Fed να αποφασίσει για τις τακτικές και το χρονοδιάγραμμα για οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση του κόστους δανεισμού και αναγνώρισε ότι «θα μπορούσε να υπάρξει ένα αρνητικό σενάριο» επιδείνωσης των πιέσεων στις τράπεζες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v