Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ για δωροδοκία Κινέζων αξιωματούχων

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου FTX δωροδόκησε για να ξεπαγώσει λογαριασμούς της Alameda Research.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ για δωροδοκία Κινέζων αξιωματούχων

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ο συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, δωροδόκησε με $40 εκατ. έναν ή περισσότερους αξιωματούχους της κινεζικής κυβέρνησης, ισχυρίζονται ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ σε νέο κατηγορητήριο κατά του πρώην δισεκατομμυριούχου.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2021 η κινεζική αστυνομία έδωσε εντολή για πάγωμα λογαριασμών που ανήκουν στο hedge fund του Μπάνκμαν-Φριντ, Alameda Research. Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται επίσης ότι ο Μπάνκμαν-Φριντ και άλλοι «διέταξαν και προκάλεσαν τη μεταφορά» τουλάχιστον 40 εκατ. δολαρίων σε κρυπτονομίσματα «προς όφελος ενός ή περισσότερων κινεζικών κυβερνητικών αξιωματούχων» προκειμένου να επηρεαστούν και να τους παρακινήσουν να ξεπαγώσουν ορισμένους από αυτούς τους λογαριασμούς.

Ο Μπάνκμαν-Φριντ και οι συνεργάτες του εξέτασαν και δοκίμασαν «πολλές μεθόδους» για να ξεπαγώσουν τους λογαριασμούς, οι οποίοι περιείχαν κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 1 δισ. δολαρίων, ισχυρίζονται σύμφωνα με το CNBC οι εισαγγελείς.

Τελικά, ο Μπάνκμαν-Φριντ συμφώνησε και διέταξε να δοθεί δωροδοκία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για να ξεκλειδώσει τους δεσμευμένους λογαριασμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v