Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελον Μασκ: Είναι αρκετά επώδυνο να είσαι ιδιοκτήτης του Twitter

(vid) Μιλώντας για τον χρόνο του στο τιμόνι του μέσου κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε: «Δεν ήταν βαρετό. Ηταν πιο πολύ σαν τρενάκι του τρόμου».

Ελον Μασκ: Είναι αρκετά επώδυνο να είσαι ιδιοκτήτης του Twitter

Συνέντευξη στο BBC έδωσε ο Ελον Μασκ, λέγοντας ότι η λειτουργία του Twitter ήταν «αρκετά επίπονη» και «ένα τρενάκι του τρόμου».

Ο πολυδισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είπε επίσης ότι θα πουλούσε την εταιρεία, εάν ερχόταν το κατάλληλο άτομο.

Η συνέντευξη, που μεταδόθηκε ζωντανά από τα κεντρικά γραφεία του Twitter, κάλυψε τις μαζικές απολύσεις, την παραπληροφόρηση και τις εργασιακές του συνήθειες.

Ο Μασκ, ο οποίος διευθύνει επίσης την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla και την εταιρεία πυραύλων SρaceX, αγόρασε το Twitter για 44 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο.

Στη συνομιλία, ο Μασκ υπερασπίστηκε τη διοίκηση της εταιρείας.

Ερωτηθείς αν είχε μετανιώσει που αγόρασε το Twitter, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε ότι «το επίπεδο πόνου ήταν εξαιρετικά υψηλό, αυτό δεν ήταν κάποιου είδους πάρτι».

Μιλώντας για τον χρόνο του στο τιμόνι του δικτύου μέχρι στιγμής, ο κ. Μασκ είπε: «Δεν ήταν βαρετό. Ήταν πιο πολύ σαν τρενάκι του τρόμου».

Ηταν «πραγματικά μια πολύ αγχωτική κατάσταση τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε, αλλά είπε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται ότι η αγορά της εταιρείας ήταν σωστή.

Τα πράγματα πάνε «λογικά καλά», είπε, δηλώνοντας ότι η χρήση του site έχει αυξηθεί και «ο ιστότοπος λειτουργεί».

Για τον φόρτο εργασίας που έχει, είπε ότι «κάποιες φορές κοιμάμαι στο γραφείο», προσθέτοντας ότι έχει ένα σημείο σε έναν καναπέ σε μια βιβλιοθήκη, «που δεν πηγαίνει κανείς».

Για τα κατά καιρούς αμφιλεγόμενα tweets του δήλωσε: «Πυροβόλησα τον εαυτό μου στο πόδι με tweets πολλές φορές; Ναι».

«Νομίζω ότι δεν πρέπει να κάνω tweet μετά τις 3 το πρωί», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση να προστεθεί μια ετικέτα στον κύριο λογαριασμό του BBC στο Twitter που το περιγράφει ως «κρατικά χρηματοδοτούμενο μέσο», ο Μασκ είπε: «Ξέρω ότι το BBC γενικά δεν είναι ενθουσιασμένο που χαρακτηρίζεται κρατικό μέσο ενημέρωσης».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία επικοινώνησε με τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον προσδιορισμό στον λογαριασμό @BBC για να επιλύσει το πρόβλημα «το συντομότερο δυνατό».

«Το BBC είναι, και ήταν πάντα, ανεξάρτητο. Χρηματοδοτούμαστε από το βρετανικό κοινό», ανέφερε.

Ο κ. Μασκ είπε ότι το Twitter προσαρμόζει την ετικέτα για το BBC σε «δημόσια χρηματοδότηση». «Προσπαθούμε να είμαστε ακριβείς», είπε.

«Τρέφω πραγματικά πολύ σεβασμό για το BBC», πρόσθεσε ο Μασκ, δηλώνοντας ότι η συνέντευξη ήταν «μια καλή ευκαιρία να γίνουν κάποιες ερωτήσεις» και «να ληφθούν κάποια σχόλια για το τι θα έπρεπε να κάνουμε διαφορετικά».

Συζητώντας τα οικονομικά του Twitter, ο κ. Μασκ είπε ότι η εταιρεία τώρα «χονδρικά έρχεται στα ίσα της», καθώς οι περισσότεροι από τους διαφημιστές της έχουν επιστρέψει.

Είπε επίσης ότι η μείωση του εργατικού δυναμικού από περίπου 8.000 την εποχή που αγόρασε την εταιρεία σε περίπου 1.500 δεν ήταν εύκολη.

Παραδέχτηκε ότι δεν τους απέλυσε όλους αυτοπροσώπως, λέγοντας: «Δεν είναι δυνατό να μιλήσεις με τόσους πολλούς ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο».

Η αποχώρηση πολλών μηχανικών του Twitter από τότε που ο Μασκ αγόρασε την εταιρεία έχει εγείρει ανησυχίες για τη σταθερότητα της πλατφόρμας.

Αναγνώρισε ορισμένες δυσλειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών λειτουργίας του ιστότοπου, αλλά είπε ότι οι διακοπές δεν κρατούσαν πολύ και ο ιστότοπος αυτή τη στιγμή λειτουργεί καλά.

Στη συνέντευξη -η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στο Twitter Sρaces από το Σαν Φρανσίσκο- ο Μασκ κλήθηκε να μιλήσει επίσης για την παραπληροφόρηση και τη ρητορική μίσους στην πλατφόρμα.

Υποστήριξε ότι υπάρχει λιγότερη παραπληροφόρηση στο Twitter μετά την εξαγορά και ότι οι προσπάθειές του να διαγράψει bots -αυτοματοποιημένους λογαριασμούς- θα μειώσουν τις ψευδείς ειδήσεις.

Σε ερωτήσεις με ακροατές του Sρaces μετά τη συνέντευξη, ο Μασκ αναφέρθηκε επίσης στη συγχώνευση του Twitter με μια νεοσύστατη εταιρεία που ονομάζεται X Corp. «Ναι, υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτό», είπε ο δισεκατομμυριούχος. Εξακολουθεί να θέλει να δημιουργήσει την X, την εφαρμογή που μοιάζει με το WeChat της Tencent Holdings.

Η πολυδιάστατη συζήτηση έθιξε σοβαρά θέματα, όπως ο χειρισμός του σεξισμού, έως τον παραλογισμό του να ισχυρίζεται επανειλημμένα ότι ο σκύλος του είναι πλέον διευθύνων σύμβουλος του Twitter.

«Δεν είμαι ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter. Ο σκύλος μου είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter», είπε ο Μασκ γελώντας. «Έχει μαύρο ζιβάγκο, τι άλλο χρειάζεσαι;».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v