Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βυθίστηκε $13 δισ. η περιουσία του Ελον Μασκ

Τις τελευταίες «δραματικές» 24 ώρες, τα κέρδη α΄ τριμήνου της Tesla απογοήτευσαν, ένας πύραυλος της SpaceX εξερράγη και το Twitter εξαφάνισε τις μπλε ενδείξεις επαληθευμένων accounts.

Βυθίστηκε $13 δισ. η περιουσία του Ελον Μασκ

Hταν ένα ταραχώδες 24ωρο για τον Ελον Μασκ. Η Tesla απογοήτευσε τους επενδυτές με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και έτσι οι μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχασαν 9,75% την Πέμπτη, στα 162,99 δολάρια.

Ενας πειραματικός πύραυλος Starship της SρaceX εξερράγη μετά την απογείωσή του από το Τέξας, περίπου τέσσερα λεπτά αργότερα, πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού. Και στο Twitter, όπως υποσχέθηκε ο Μασκ πριν από εβδομάδες, πολλοί χρήστες έχασαν την μπλε επαλήθευση λογαριασμού, επειδή επέλεξαν να μην πληρώνουν 8 δολάρια τον μήνα για το προνόμιο.

Οσον αφορά την περιουσία του δισεκατομμυριούχου, η πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla είχε σημαντικές συνέπειες. Η περιουσία του μειώθηκε κατά 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση της φέτος. Το μερίδιό του στην Tesla αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, ύψους 163,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν και η SρaceX έχει γίνει πιο σημαντική καθώς η αποτίμησή της εκτινάσσεται στα ύψη.

Ο Μασκ, 51 ετών, είναι διευθύνων σύμβουλος και των δύο εταιρειών καθώς και του Twitter, του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που απέκτησε πέρυσι. Παραμένει ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πίσω από τον Γάλλο μεγιστάνα ειδών πολυτελείας Bernard Arnault, και έχει δει την περιουσία του να ανακάμπτει κατά 26,8 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, χάρη στην Tesla.

Στην Tesla, ο Μασκ παραδέχτηκε ότι «είναι δύσκολο να πούμε ποιο θα είναι το περιθώριο», όταν ρωτήθηκε με ποιο επίπεδο κερδοφορίας αισθάνεται άνετα η εταιρεία.

Οσο για τη SρaceX, ο Μασκ συνεχάρη τους υπαλλήλους του και είπε ότι είναι αισιόδοξος για την πρόοδο του προγράμματος, σύμφωνα με ένα εσωτερικό email που είδε το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v