Κέρδη 13% για τη μετοχή της Philips μετά τα αποτελέσματα

Το άλμα στα κέρδη αντισταθμίζει το γεγονός ότι είναι αντιμέτωπη με διαστικές δαπάνες για ένα ελαττωματικό εξάρτημα σε συσκευές κατά της άπνοιας. Κράτησε στην άκρη €575 εκατ. για αγωγές.

Κέρδη 13% για τη μετοχή της Philips μετά τα αποτελέσματα

Aλμα κάνει η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας τεχνολογίας υγείας Royal Philips, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη αντισταθμίζουν τα κόστη για δικαστικά έξοδα και αγωγές. H μετοχή της ενισχύεται 13,8% στο Αμστερνταμ.

Η εταιρεία έχει κρατήσει στην άκρη 575 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει δαπάνες για αγωγές στις ΗΠΑ που σχετίζονται με την ανάκληση 5,5 εκατομμυρίων ελαττωματικών ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Philips Respironics, μια θυγατρική, είναι αντιμέτωπη με αγωγές για ένα ελαττωματικό εξάρτημα σε συσκευές που βοηθούν τους ανθρώπους που πάσχουν από άπνοια ύπνου να αναπνέουν. Έχει διαθέσει περισσότερα από 1,1 δισ. ευρώ για να καλύψει το κόστος της ανάκλησής τους.

Ωστόσο, η Philips ανακοίνωσε καλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο 47% στα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, στα 359 εκατ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν 212 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v