Με δελτίο οι πιπεριές στη Βρετανία, ξέμειναν τα σούπερ μάρκετ!

Τα καταστήματα προμηθεύονται πιπεριές αποκλειστικά από την Ισπανία τον χειμώνα, αλλά φέτος έκανε πολύ κρύο και επιβραδύνθηκε η καλλιέργειά τους. Αφαντα τα αγγούρια, οι ντομάτες και τα μαρούλια από τα ράφια.

Με δελτίο οι πιπεριές στη Βρετανία, ξέμειναν τα σούπερ μάρκετ!

Ξέμειναν από πιπεριές ορισμένα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από ένα κρύο στην Ευρώπη που οδήγησε σε έλλειψη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο υπερβολικά κρύος καιρός στην Ισπανία επιβράδυνε την καλλιέργεια της πιπεριάς, με αποτέλεσμα το Morrisons να περιορίσει τις αγορές σε δύο ανά πελάτη.

Το σούπερ μάρκετ είπε ότι ελπίζει να άρει το ανώτατο όριο την επόμενη εβδομάδα περίπου, επειδή οι προμήθειες βελτιώνονται.

Το Waitrose έχει επίσης πληγεί από προβλήματα εφοδιασμού. Είπε ότι εργάζεται σκληρά με τους προμηθευτές για να επαναφέρει μια πλήρη γκάμα στα ράφια καθώς και ότι αναμένεται τα επίπεδα των αποθεμάτων να σταθεροποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Τα βρετανικά σούπερ μάρκετ προμηθεύονται πιπεριές αποκλειστικά από την Ισπανία τους χειμερινούς μήνες.

Τα σούπερ μάρκετ αναγκάστηκαν να διανείμουν με δελτίο μια σειρά από φρούτα και λαχανικά νωρίτερα φέτος, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην Ευρώπη και την Αφρική, που οδήγησαν σε ελλείψεις.

Οι καταναλωτές άρχισαν να βλέπουν ελλείψεις ντομάτας στις 20 Φεβρουαρίου, με τους λιανοπωλητές να λένε ότι ο συνδυασμός κακοκαιρίας και συναφών ζητημάτων μεταφορών στη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα εφοδιασμού.

Οι ελλείψεις εξαπλώθηκαν και σε άλλα προϊόντα, αφήνοντας τα ράφια άδεια από φρέσκα προϊόντα, όπως αγγούρια, πιπεριές και μαρούλια.

Το Tesco, το Aldi και το Lidl περιόρισαν τις αγορές πιπεριών, ντοματών και αγγουριών σε τρία είδη ανά άτομο, ενώ το Morrisons έθεσε όριο δύο ντομάτες, αγγούρια, μαρούλια και πιπεριές ανά πελάτη.

Τα προβλήματα παραγωγής στο Μαρόκο ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, με τις ασυνήθιστα χαμηλές νυχτερινές θερμοκρασίες να επηρεάζουν την ωρίμανση της ντομάτας.

Οι προμήθειες από την άλλη σημαντική χειμερινή πηγή της Βρετανίας, την Ισπανία, επηρεάστηκαν επίσης πολύ από τις καιρικές συνθήκες.

Εκείνη την εποχή, η Εθνική Ένωση Αγροτών (NFU) είπε ότι οι ελλείψεις ορισμένων φρούτων και λαχανικών στα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να είναι «η κορυφή του παγόβουνου». Ο αντιπρόεδρος Tom Bradshaw είπε ότι η εξάρτηση από τις εισαγωγές άφησε το Ηνωμένο Βασίλειο ευάλωτο σε «καιρικά φαινόμενα-σοκ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v