Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζημία 1,1 δισ. δολ. για την «αιωνόβια» Warner Bros

Αν και παρουσίασε κέρδη τριμήνου 50 εκατ. δολαρίων στον τομέα streaming στις ΗΠΑ, η ιστορική εταιρεία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, που φέτος γιορτάζει τα 100ά της γενέθλια, χάνει από κάθε άλλη δραστηριότητά της.

Ζημία 1,1 δισ. δολ. για την «αιωνόβια» Warner Bros

Μεγάλη τριμηνιαία ζημιά ανακοίνωσε η Warner Bros, παρόλο που το τμήμα streaming στις ΗΠΑ παρουσίασε κέρδη για πρώτη φορά - και μάλιστα αναμένεται να παραμείνει κερδοφόρο πέραν πάσης προσδοκίας για όλο το 2023, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο David Zaslav.

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου ήταν 10,7 δισ. δολάρια, περίπου στα επίπεδα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Η εταιρεία ανέφερε καθαρή ζημία 1,1 δισ. δολ. και προσαρμοσμένα EBITDA 2,6 δισ. δολ.

Η ζημιά ανά μετοχή ανήλθε σε 44 σεντ έναντι αναμενόμενων κερδών 1 σεντ, σύμφωνα με το Refinitiv. Η μετοχή υποχώρησε σχεδόν 4% την Πέμπτη, μεταδίδει το CNBC.

Όπως όλες οι μεγάλες εταιρείες πολυμέσων, η Warner Bros στρέφεται στις υπηρεσίες ροής βίντεο (streaming), καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί εγκαταλείπουν κάθε χρόνο την τηλεόραση στην κλασική μορφή της, ελεύθερη ή συνδρομητική. Η εταιρεία έκλεισε το τρίμηνο με 97,6 εκατ. συνδρομητές ροής, δηλαδή 1,6 εκατ. περισσότερους σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το τμήμα streaming παρουσίασε εγχώρια κέρδη 50 εκατ. δολ. για το τρίμηνο, αλλά σε διεθνές επίπεδο παραμένει ζημιογόνο, δήλωσε ο JB Perrette, επικεφαλής του τμήματος streaming της Warner Bros.

Ο Zaslav είχε ήδη εκτιμήσει ότι οι υπηρεσίες ροής δεν θα είναι κερδοφόρες πριν από το 2025. Επίσης, έχει προχωρήσει σε δραστικές περικοπές δαπανών για περιεχόμενο, καταργώντας ταινίες, εκπομπές και show, στο πλαίσιο του εγχειρήματος να καταστεί και πάλι κερδοφόρα η επιχείρηση - που σημειωτέον ιδρύθηκε πριν από ακριβώς έναν αιώνα.

«Θα δείτε μια πολύ γρήγορη στροφή στην εταιρεία», είπε.

Η Warner Bros έχασε ταμειακές ροές 930 εκατ. δολάρια το 1ο τρίμηνο, κυρίως εξαιτίας πληρωμών για τόκους και δικαιώματα αθλητικών αγώνων.

Επίσης, έκλεισε το τέταρτο τρίμηνο με χρέη 49,5 δισ. δολαρίων, ενώ απέλυσε χιλιάδες εργαζόμενους πέρυσι, σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού των οικονομικών της

Ο τομέας των καλωδιακών δικτύων της εταιρείας απέφερε 5,6 δισ. δολάρια το τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 10% σε ετήσια βάση. Τα έσοδα από τη διανομή μειώθηκαν 3% στις ΗΠΑ, ενώ τα διαφημιστικά έσοδα υποχώρησαν 14%.

Τέλος, τα έσοδα από τα στούντιο της εταιρείας στις ΗΠΑ ήταν 3,2 δισ. δολάρια, καταγράφοντας μείωση 7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v