Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί με εξαφάνιση την ανθρωπότητα»

Η άμβλυνση του κινδύνου εξαφάνισης της ανθρωπότητας από το ΑΙ πρέπει να αποτελέσει παγκόσμια προτεραιότητα, προειδοποιούν 350 διευθύνοντες σύμβουλοι και ερευνητές του κλάδου, μεταξύ των οποίων και ο CEO της OpenAI.

«Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί με εξαφάνιση την ανθρωπότητα»

Διευθύνοντες σύμβουλοι και επιστήμονες κορυφαίων εταιρειών από τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης προειδοποίησαν ότι ο κίνδυνος που θέτει η ταχύτητατα αναπτυσσόμενη τεχνολογία για την ανθρωπότητα είναι εφάμιλλος ενός πυρηνικού πολέμου και μιας νέας πανδημίας. 

«H άμβλυνση του κινδύνου της εξαφάνισης από την τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα μαζί με άλλες κοινωνικές προκλήσεις, όπως οι πανδημίες και ένας πυρηνικός πόλεμος» τονίζεται σε ανακοίνωση του Center for A.I. Safety, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού. 

Πάνω από 350 στελέχη, ερευνητές και μηχανικοί που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης υπογράφουν την ανακοίνωση, μεταξύ των οποίων και ο CEO της OpenAI, Σαμ Άλτμαν. 

Την επιστολή υπογράφουν και οι Τζέφρι Χίντον και Γιόσουα Μπέντζιο, οι οποίοι κέρδισαν Βραβείο Τούρινγκ για τη συνεισφορά τους στα νευρωνικά δίκτυα και συχνά περιγράφονται ως «πατέρες» της τεχνητής νοημοσύνης.

Η προειδοποίηση έρχεται εν μέσω γενικευμένης ανησυχίας για τους κινδύνους που ενέχει η τεχνητή νοημοσύνη. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επεξεργάζεται νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του κλάδου, ενώ μέτρα εξετάζουν και οι ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v