Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Στα €14 δισ. ο λογαριασμός για πράσινα δίκτυα θέρμανσης και αερίου

Η χώρα θέλει να αρχίσει να χρησιμοποιεί υδρογόνο και να επεκτείνει την τηλεθέρμανση για να μειώσει την εξάρτησή της από βαριά ορυκτά καύσιμα και να μειώσει τις συνολικές εκπομπές άνθρακα κατά δύο τρίτα έως το 2030.

Γερμανία: Στα €14 δισ. ο λογαριασμός για πράσινα δίκτυα θέρμανσης και αερίου

Η Γερμανία αναμένει ότι το κόστος της μετατροπής των δικτύων φυσικού αερίου και θέρμανσης της θα φθάσει τα 14 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η χώρα θέλει να αρχίσει να χρησιμοποιεί υδρογόνο και να επεκτείνει την τηλεθέρμανση για να μειώσει την εξάρτησή της από βαριά ορυκτά καύσιμα και να μειώσει τις συνολικές εκπομπές άνθρακα κατά δύο τρίτα έως το 2030, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας που έχει δει το Bloomberg.

Το κόστος θα είναι περίπου 1 δισ. ευρώ ετησίως για αναβαθμίσεις σε κάθε δίκτυο για τα επόμενα επτά χρόνια.

H αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και η αντικατάσταση του φυσικού αερίου είναι βασικοί τομείς που πρέπει να αντιμετωπιστούν εάν πρόκειται να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι της κυβέρνησης.

Ενώ οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής υποστηρίζουν ότι είναι πιο ακριβό να βασίζεται κανείς στα ορυκτά καύσιμα μακροπρόθεσμα, το κόστος της ενεργειακής μετάβασης έχει μετατραπεί σε πολιτικό ζήτημα. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει πίσω στο σχέδιο να απαγορεύσει τους λέβητες το επόμενο έτος μετά από πιέσεις των Ελεύθερων Δημοκρατών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v