Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώνουν τα γραφεία τους οι πολυεθνικές λόγω... τηλεργασίας

Τι έδειξε η έρευνα της Knight Frank σε στελέχη υπεύθυνα για την ακίνητη περιουσία σε 350 εταιρείες σε όλο τον κόσμο, που μαζί απασχολούν 10 εκατομμύρια άτομα.

Μειώνουν τα γραφεία τους οι πολυεθνικές λόγω... τηλεργασίας

Περίπου οι μισές από τις μεγάλες πολυεθνικές σχεδιάζουν να μειώσουν τους χώρους των γραφείων τους τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς προσαρμόζονται στην άνοδο της τηλεργασίας μετά την πανδημία.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η έρευνα της Knight Frank σε στελέχη υπεύθυνα για την ακίνητη περιουσία σε 350 εταιρείες σε όλο τον κόσμο, που μαζί απασχολούν 10 εκατομμύρια άτομα, διαπίστωσε ότι μεταξύ των μεγάλων ομίλων που κάνουν περικοπές στα γραφεία τους, οι περισσότεροι στοχεύουν στη μείωση του χώρου κατά 10% έως 20%.

Η προοπτική μεγάλων εταιρειών να προβούν σε περαιτέρω περικοπές στους χώρους γραφείων έχει προκαλέσει ανησυχίες για το μέλλον παλαιότερων κτιρίων και μη δημοφιλών τοποθεσιών, καθώς η αγορά εμπορικών ακινήτων είναι αντιμέτωπη με ύφεση που προκαλείται από τα υψηλότερα επιτόκια.

Σχεδόν οι μισές από τις εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα σχεδιάζουν επίσης να αλλάξουν την έδρα τους τα επόμενα τρία χρόνια. Ωστόσο, η πλειονότητα των μικρότερων εταιρειών σχεδιάζει να αυξήσει τους χώρους γραφείων τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v