Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στοίχημα δισεκατομμυρίων στο γκολφ από Σαουδική Αραβία

Η LIV Golf και η PGA Tour κατέληξαν σε συμφωνία συγχώνευσης βάζοντας τέλος στη νομική τους διαμάχη. Δισεκατομμύρια θα επενδύσει στη νέα οντότητα η Σαουδική Αραβία.

Στοίχημα δισεκατομμυρίων στο γκολφ από Σαουδική Αραβία

Η PGA Tour και η υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία λίγκα γκολφ LIV Golf θα συγχωνευτούν, καθώς το βασίλειο της Μέσης Ανατολής επιχειρεί να αφήσει το αποτύπωμά του στη διεθνή αθλητική σκηνή.

Η LIV Golf είχε ξοδέψει εκατομμύρια για να προσελκύσει μερικούς από τους μεγαλύτερους παίκτες παγκοσμίως, στερόντας μεγάλα αστέρια από την PGA. Ακολούθησε μια σκληρή νομική διαμάχη μεταξύ των δύο διοργανώσεων σχετικά με τα συμβόλαια παικτών και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

«Μετά από δύο χρόνια αναστάτωσης και αναταραχής, αυτή είναι μια ιστορική μέρα για το παιχνίδι που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε» ανέφερε σε ανακοίνωση η PGA.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, oι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι η συμφωνία θα βάλει τέλος σε όλες τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας θα επενδύσει δισεκατομμύρια κεφαλαίων στη νέα οντότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v