Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκλεισε το ντιλ εξαγοράς της Credit Suisse από τη UBS

Για να καταστεί δυνατή η εξαγορά, η ελβετική κυβέρνηση χορήγησε στη UBS εγγυήσεις $10 δισ. για τυχόν απώλειες κατά την εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse.

Εκλεισε το ντιλ εξαγοράς της Credit Suisse από τη UBS

Η ελβετική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία για την κάλυψη ζημιών έως και 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (10,01 δισεκατομμυρίων δολαρίων) όσον αφορά την έκτακτη εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών.

«Για να καταστεί δυνατή η εξαγορά, η κυβέρνηση χορήγησε στη UBS εγγυήσεις για τυχόν απώλειες κατά την εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse», ανέφερε η κυβέρνηση.

«Η εγγύηση θα τεθεί σε ισχύ μόνο εάν οι ζημίες από τη ρευστοποίηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων υπερβούν τα 5 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα και περιοριστούν συνολικά σε 9 δισεκατομμύρια», πρόσθεσε.

Η UBS είχε αρχικά καθοδηγήσει ότι η εξαγορά θα ολοκληρωνόταν στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου. Ωστόσο, το κλείσιμο κινδύνευσε να καθυστερήσει, επειδή η UBS και η ελβετική κυβέρνηση εξακολουθούσαν να διαπραγματεύονται τους ακριβείς όρους της κρατικής εγγύησης των 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων για ζημίες που μπορεί να υποστεί η τράπεζα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v