Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντιλ £15 δισ. Vodafone-Three, ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής στη Βρετανία

Η συμφωνία μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου μεγαλύτερου δικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου έρχεται μετά από συνομιλίες ενός έτους και περισσότερο, αλλά αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο σκληρού ελέγχου από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών.

Ντιλ £15 δισ. Vodafone-Three, ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής στη Βρετανία

Η Vodafone και η CK Hutchison συμφώνησαν να συνδυάσουν τις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια συμφωνία 15 δισ. λιρών που θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο πάροχο της χώρας. Ωστόσο, θα δώσουν μάχη για να κερδίσουν την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για τη συμφωνία-ορόσημο για την εδραίωσή τους στη βρετανικής αγοράς.

Οπως σημειώνουν οι Financial Times, η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Τρίτη θα συγχωνεύσει τις εγχώριες δραστηριότητες της Vodafone με αυτές της Three UK της CK Hutchison, δημιουργώντας μια εταιρεία με 28 εκατομμύρια πελάτες. Η Vodafone θα κατέχει το 51% και η CK Hutchison με έδρα το Χονγκ Κονγκ το 49% του ομίλου.

Η συμφωνία μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου μεγαλύτερου δικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου έρχεται μετά από συνομιλίες ενός έτους και περισσότερο, αλλά αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο σκληρού ελέγχου από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v