Ψηλότερους τόκους καταθέσεων ζητά η Ισπανία από τις τράπεζες

Να πληρώνουν περισσότερα στους πελάτες τους για τις αποταμιεύσεις τους, ζητά η υπουργός Οικονομίας. Να μοιράζονται ό,τι κέρδισαν από τα πιο υψηλά επιτόκια.

Ψηλότερους τόκους καταθέσεων ζητά η Ισπανία από τις τράπεζες

Οι ισπανικές τράπεζες πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν περισσότερα στους πελάτες για τις αποταμιεύσεις τους και να μοιράζονται ό,τι κέρδισαν από τα υψηλότερα επιτόκια, δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνο.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ισπανικός τραπεζικός τομέας πρέπει να αρχίσει να μετακυλίει την αύξηση των επιτοκίων προς όφελος των πελατών και των Ισπανών πολιτών», δήλωσε σήμερα Δευτέρα σε εκδήλωση που χρηματοδοτήθηκε από την Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Οι ισπανικές τράπεζες ενίσχυσαν τα περιθώρια κέρδους καθώς η κύρια δανειοδοτική τους δραστηριότητα επωφελήθηκε από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την άνοδο του επιτοκίου καταθέσεων στο 3,5%, το υψηλότερο επίπεδο σε δύο δεκαετίες και περισσότερο.

Ωστόσο, οι περισσότερες ισπανικές τράπεζες έχουν επιλέξει μέχρι στιγμής να μην περάσουν μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης στα επιτόκια που πληρώνουν στους πελάτες λιανικής και τις καταθέσεις τους, μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για αποταμίευση στην Ισπανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v