Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρίχνει δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις για μπαταρίες η Ινδία

Μπαίνει σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα για εταιρείες που κατασκευάζουν μπαταρίες. Φιλόδοξο στόχο βάζει ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

Ρίχνει δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις για μπαταρίες η Ινδία

Η κυβέρνηση της Ινδίας προετοιμάζει ένα νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για εταιρείες που κατασκευάζουν μπαταρίες ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με πρόταση που είδαν οι Financial Times, καθώς οι αρχές προσπαθούν να επιταχύνουν τη μετάβαση του μεγάλου καταναλωτή άνθρακα στην καθαρή ενέργεια.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έθεσε έναν φιλόδοξο στόχο για την κατασκευή 500 γιγαβάτ ανανεώσιμης ισχύος μέχρι το τέλος της δεκαετίας, καθώς η Ινδία - μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων καταναλωτών ενέργειας στον κόσμο - προσπαθεί να απομακρυνθεί από τον άνθρακα. Τα ορυκτά καύσιμα αντιπροσωπεύουν περίπου τα τρία τέταρτα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας επί του παρόντος.

Οι μπαταρίες είναι απαραίτητες για την αποθήκευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επειδή, σε αντίθεση με την κανονική παροχή ρεύματος που παράγεται από τις μονάδες άνθρακα, η διαθεσιμότητα ηλιακής και αιολικής ενέργειας κυμαίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v