Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινέζοι χάκερ διείσδυσαν σε κυβερνητικές υπηρεσίες της Δύσης

Κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε emails, σύμφωνα με τη Microsoft, και παρέμειναν αθέατοι για ένα μήνα. Συναγερμός στις υπηρεσίες ασφαλείας της Δύσης.

Κινέζοι χάκερ διείσδυσαν σε κυβερνητικές υπηρεσίες της Δύσης

Μια ομάδα χάκερ με έδρα την Κίνα διείσδυσε στους λογαριασμούς email της Microsoft αρκετών κυβερνητικών υπηρεσιών της Δυτικής Ευρώπης, σύμφωνα με την εταιρεία λογισμικού.

Σε μια ανάρτηση το βράδυ της Τρίτης, η Microsoft δήλωσε ότι τον Μάιο, η ομάδα με έδρα την Κίνα, γνωστή ως Storm-0558, παραβίασε λογαριασμούς email 25 οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών υπηρεσιών στη Δυτική Ευρώπη και των προσωπικών λογαριασμών των υπαλλήλων τους.

Η Storm-0558 απέκτησε πρόσβαση και παρέμεινε απαρατήρητη για ένα μήνα. Πλέον η πρόσβαση των χάκερ έχει πλέον αποκλειστεί.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς οι δυτικές κυβερνήσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξανόμενη απειλή από κινεζικές ομάδες χάκερ. Τον περασμένο μήνα, η Jen Easterly, η κορυφαία αξιωματούχος της κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ, είπε ότι η ικανότητα της Κίνας για δολιοφθορά αποτελεί μια «απειλή που καθορίζει την εποχή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v